Slik konverterer M3Us til WPLs

Slik konverterer M3Us til WPLs


M3Us og WPLs er data filtyper som er knyttet til lyd spillelister, eller lister over spillbare lydfiler. Når en M3U eller WPL brukes i et program som spiller lydfiler, forteller det programmet der hver sang på listen ligger på datamaskinen og i hvilken rekkefølge sangene skal spilles. Forskjellen mellom de to typer filer er at M3Us brukes av en rekke forskjellige radioprogrammer, mens WPLs brukes hovedsakelig av Windows Media Player og tilknyttet Windows-programmer. Det er derfor det er noen ganger nødvendig å konvertere filene.

Bruksanvisning

1 Åpne Windows Media Player. Hvis du bruker en PC, bør dette programmet allerede være på datamaskinen din. Hvis du bruker en Mac eller ikke har dette programmet på PC-en eller annen grunn, kan du enkelt laste den ned (se Ressurser).

2 Klikk på "File" på menylinjen øverst i programmet. Klikk "Open" på menyen som faller ned.

3 I boksen som dukker opp, finner M3U-filen du ønsker å konvertere, og klikk "Åpne" nederst til høyre i boksen. Spillelisten vil da bli lastet opp til din Windows Media Player-programmet.

4 Klikk på "File" igjen på menylinjen, etterfulgt av "Save Now Playing List som ...." Dette vil åpne en spare dialogboks som ber deg om navnet på den nye spillelisten. Det vil også være en "Lagre som type" drop-down boks plassert under navnet boksen. Velg type "WPL."

5 Velg en mappe der du vil lagre den nye filen, og klikk "Lagre" for å fullføre prosessen.