Slik konverterer Microsoft Excel 2003 til 2007

Microsoft Excel er ett av verdens mest brukte regnearkprogrammer. Inkludert i Microsoft Office-programvare, støtter Excel opprettelsen av regneark ved å organisere tabelldata i rader og kolonner. Den lar også brukerne manipulere disse dataene, lage funksjoner og generere diagrammer. Programmet lagrede filer i det opprinnelige XLS format frem til utgivelsen av Excel 2007, da det byttet til XML-baserte XLSX filtypen. Hvis du trenger å lagre en XLS fil i XLSX format, bruker installert på datamaskinen din Excel-programmet, eller slå til en webbasert konvertering service.

Bruksanvisning

Ved hjelp av Microsoft Excel XP eller Excel 2003

1 Åpne et nettleservindu Web og naviger til Microsoft Windows Update. Følg instruksjonene på skjermen for å laste ned og installere alle høyt prioriterte oppdateringer for operativsystemet versjon.

2 Naviger til Microsoft Download Center-siden for Microsoft Office Compatibility Pack. Klikk på "Last ned" knappen og lagre installasjonsfilen til datamaskinen.

3 Lukk alle åpne Microsoft Office-programmer.

4 Dobbeltklikk på ikonet for installasjonsfilen du lastet ned tidligere. Følg instruksjonene på skjermen for å installere Office Compatibility Pack på datamaskinen. Programvaren lar deg lagre filer til XLSX format ved hjelp av Excel XP eller Excel 2003.

5 Åpne Microsoft Excel XP eller Excel 2003.

6 Klikk på "File" drop-down menyen og velg "Open".

7 Finn XLS filen du vil konvertere, og dobbeltklikker på ikonet.

8 Klikk på "File" drop-down menyen igjen og velg "Lagre som".

9 Gi filen et navn, og velg et lagringssted. Velg "Excel 2007" fra "Lagre som type" drop-down menyen. Klikk "Lagre" for å konvertere XLS filen til XLSX format.

Ved hjelp av Microsoft Excel 2007

10 Åpne Microsoft Excel 2007.

11 Klikk på runde "Office" -knappen øverst i venstre hjørne av vinduet og velg "Open".

12 Finn XLS filen du vil konvertere, og dobbeltklikker på ikonet.

1. 3 Klikk på "Office" -knappen igjen og velg "Lagre som".

14 Gi filen et navn, og velg et lagringssted. Velg "Excel arbeidsbok" fra "Lagre som type" drop-down menyen. Klikk "Lagre" for å konvertere XLS filen til XLSX format.

Bruke Zamzar

15 Åpne en nettleser og logger deg på Zamzar nettsted.

16 Klikk "Velg fil" og velg XLS filen du vil konvertere.

17 Velg "xlsx" fra "Velg formatet til å konvertere til" drop-down menyen.

18 Skriv inn din e-postadresse i feltet ved siden av.

19 Klikk på "Konverter". Filen vil bli konvertert til XLSX format i løpet av minutter. Når du er ferdig, vil en nedlastingslink sendes til e-postadressen du har oppgitt.