Slik konverterer NTFS til FAT

NTFS-filsystemet er stor under de fleste forhold. Det gir avanserte sikkerhets- og komprimering funksjoner ikke er tilgjengelige i FAT-filsystemet. Det er imidlertid anledninger når du trenger en kjøretur med en enklere filsystem. Mens prosessen med å konvertere fra NTFS til FAT er ikke så enkelt som å konvertere fra FAT til NTFS, er det mulig.

Bruksanvisning

1 Lag en komplett backup. Windows gir ikke en måte for deg å konvertere fra NTFS tilbake til FAT uten å miste data. Av denne grunn, vil du trenger for å lage kopier av viktige filer før konvertere NTFS kjøre til FAT.

2 Boot fra Windows-CDen. For å utføre selve konverteringen vil du trenge den opprinnelige Windows setup CD. Med denne CD satt inn, re-oppstart av datamaskinen. Du kan bli bedt om å "trykke på en tast for å starte opp fra CD."

3 Skriv inn gjenopprettingskonsollen. For å konvertere til FAT, må du bruke gjenopprettingskonsollen. Når du er forbi den første velkomstskjermen, vil du bli presentert med flere alternativer. Avhengig av hvilken versjon av Windows du bruker, må du trykke på "F10" eller "R" for å få tilgang til dette verktøyet. Les instruksjonene på skjermen for å avgjøre hvilken som er riktig for din versjon av Windows.

4 Identifisere stasjonen du vil konvertere. Gjenopprettingsverktøyet er et kommandolinjeverktøy, som betyr at du trenger å gjøre litt skriving. Avhengig av hvilken versjon av Windows du bruker, kan du bli bedt for den administrative brukernavn og passord før du fortsetter. Når du er på konsollen, type "kart" og trykk Enter for å se hva stasjoner er på datamaskinen. Driver bokstavene som vises på i konsollen kan avvike fra det du vanligvis ser i Windows.

5 Konverter stasjonen og bruke den faktiske konverteringskommando: format: / fs: fat32Replace spørsmålstegnet med stasjonsbokstaven for stasjonen du skal formatere. Trykk Enter og vente til formateringen er fullført.

Hint

  • Pass på at du ikke hoppe over backup trinnet. Prosessen med å konvertere fra NTFS til FAT vil ødelegge all informasjon på målstasjonen eller partisjon.