Slik konverterer Records til MP3-filer med et program

Slik konverterer Records til MP3-filer med et program


En av de viktigste grunnene til å lagre gamle poster som MP3-filer på datamaskinen din, er å bevare lyden, som poster kan deformere eller bli uspillbar over tid, spesielt hvis de ikke er skikkelig ivaretatt. Audiofile kan også være lurt å ta den unike lyden av musikk som spilles på en platespiller. Det finnes programmer som kan lette opptak av lyd fra en hi-fi med relativ letthet, og selv om det er USB platespillere tilgjengelig på markedet, kan du ta opp lyd direkte fra en platespiller.

Bruksanvisning

1 Plugg inn en stereo minijack inn i produksjonen på baksiden av platespilleren. Dette er en rød og hvit utgang som vil samsvare med de røde og hvite tilførsler av kabelen.

2 Plugg den andre enden av stereo minijack inn i line-in inngang på baksiden av datamaskinen. Dette er normalt en blå-inngang, men hvis det ikke er noen indikasjon på farge, bør det være et symbol på en sirkel med en pil som peker innover.

3 Last ned et program som vil gjøre deg i stand til å direkte ta opp lyd fra line-in. Det finnes en rekke programmer som "LP Recorder" og "RIP Vinyl" for enkel MP3-konvertering. Dobbeltklikk på programmet du har valgt å laste ned, og følg installasjonsveiviseren for å installere det. Godta vilkårene og klikk "Finish" når installasjonen er fullført.

4 Åpne programmet og velge inngang som du skal spille. Klikk på inngangslinjen for å velge fra listen og velg line-in. Klikk på fanen konvertering til å velge output file format og velg MP3.

5 Slå på platespiller og plassere posten du ønsker å konvertere på platespilleren.

6 Trykk på "Start nå" eller "Record" på konverteringsprogram på PCen.

7 Sett nålen ned på posten for å starte avspillingen.

8 Observer lydnivåene på konverteringsprogram for å sikre at volumet ikke er for høyt eller lavt og justere deretter på volumbryteren på programmet. Programmer som er dedikert til å konvertere vinyl til MP3 vil automatisk dele sangene på vinyl, men hvis din gjør det ikke, må du trykke på "Stopp" etter hver sang og "Start" eller "Record" i begynnelsen av neste. Sangene vil da bli lagret som MP3-filer i målmappen.

Hint

  • Gjør en testkjøring først ved å ta opp noen sekunder av en låt. Hvis alt høres bra ut, deretter fortsette å spille så mye du vil.
  • Lukk andre programmer på datamaskinen, og unngå å spille musikk for å avskrekke eventuelle forstyrrelser med opptaksprosessen.