Slik konverterer Tegneserier til digitalt format

Slik konverterer Tegneserier til digitalt format


Slik konverterer Tegneserier til digitalt format. Lever i en verden som blir mer og mer digital hver dag, arkivering dokumenter og filer til våre datamaskiner har blitt en viktig del av våre liv. Folk arkiv musikk, filmer, TV-programmer, ebøker og mer. Men for arkivering å virkelig jobbe, det må være en standard; formater som alle kan enes om, slik at varene lett kan deles og åpnes fritt hvor som helst, når som helst. Endelig en slik standard er kommet for tegneserien i form av CBR og CBZ filer.

Cbr og CBZ filer er arkiv sekvensielle bilder som kan legges i fritt tilgjengelige seere for lesing på en datamaskin eller deles med andre på Internett. Dette allment akseptert format er perfekt for tegneserien og har gjort det mulig å endelig ha hele tegneserie samlingen arkivert på din egen datamaskin. Denne opplæringen vil lære deg hvordan du kan ta en fysisk tegneserie, få det inn i datamaskinen og lagre det som en CBR eller cbz.

Bruksanvisning

1 Skann tegneserie i datamaskinen ved hjelp av skanneren. Hver side må skannes en om gangen, noe som gjør dette til den mest kjedelige delen av prosessen. Forslag innstillinger vil være å bruke en DPI på minst 100 til 150. Enhver mindre enn dette og den komiske kan være vanskelig å lese. Lagre bildene som TIF, PNG eller PSD (uansett editor kan håndtere). Ideen er å holde kvaliteten på bildet høyere for redigering og så vil det til slutt bli lagret i JPG når vi er ferdig.

2 Laste bildene inn i et bilderedigeringsprogram som Photoshop, Fireworks eller Gimp. På dette stadiet vil du beskjære ut noen dårlige kanter, justere farge eller kontrast og fikse eventuelle andre problemer som skjedde under skanning. Når du er ferdig med å redigere, eksportere hver side som en JPG. Prøv å gå for en bedre kvalitet JPG ved ikke å komprimere for mye.

3 Navn filene i kronologisk rekkefølge. Du må være forsiktig, fordi hvis du gjør en feil betrakteren skal lese sidene i ustand. Navnet på hver JPG må være alfanumerisk og ideen er å holde navnet på hvert bilde det samme, men bare endre sidetallet. For eksempel: AmazingTalesVol1-1.jpg, AmazingTalesVol1-2.jpg, AmazingTalesVol1-3.jpg.

Prøv å unngå å bruke doble sifre for tall under 10, fordi dette kan kaste av betrakteren (f.eks 00, 01, 02).

4 Arkivere bilder i enten en zip eller rar fil. Du kan gjøre dette med alle arkivering program, men hvis du har Windows, er WINRAR beste alternativet. Det er gratis, håndterer begge formatene, og er enkel å bruke. Bare velg alle JPG-bilder for tegneserie, høyreklikk og velg "Legg til arkiv." Enten du velger zip eller rar er bare et spørsmål om preferanser. Sørg for å navngi arkivfilen noe vesentlig, slik at du vet nøyaktig hva det er som "AmazingTalesVol1" eller "StrangeWorlds_Vol1_Number2."

5 For å konvertere rar eller zip til cbr eller cbz er den enkleste delen av alt. Hvis det er en rar, endre filtypen til "cbr." Hvis det er en zip, endre det til "Cbz". For eksempel: StrangeWorld_Vol1_Number2.zip ville nå være StrangeWorld_Vol1_Number2.cbz

6 Til slutt, er alt du trenger for en seer å lese tegneserien. En populær seer er CDisplay, men det fungerer bare på Windows. Mac-brukere kan bruke Komiske eller FFView (se Ressurser nedenfor for nedlasting koblinger). Du kan også være lurt å sjekke ut min eHow artikkel som forklarer hvordan du laster tegneserier til din iPhone ved hjelp ComicZeal. God lesning!

Hint

  • Slik arkiverer filer på en Apple Macintosh-maskin, velger du alle filene, høyreklikk og velg "Komprimer X elementer" på OSX Leopard eller "Lag arkiv av X elementer" på versjoner før Leopard (versjon 10.4x eller lavere).