Slik konverterer til WMA med FFmpeg

Slik konverterer til WMA med FFmpeg


FFmpeg er et kommandolinjeverktøy som konverterer filer mellom ulike lyd- og videoformater. FFmpeg er i hovedsak brukes med Linux, og støtter en rekke formater, inkludert vanlige lydformater som WMA, MP3, MP4 og OGG. Hvis du har en lydfil i WMA-format, bruker FFmpeg å konvertere den til et annet format som lydavspiller av valget kan kjenne igjen og spille. FFmpeg støtter et bredt utvalg av alternativer for å endre den konverterte filen, men konvertering mellom formatene bare innebærer å spesifisere input og output filer.

Bruksanvisning

1 Åpne et terminalvindu ved å velge "Terminal" snarvei i Linux-desktop applikasjoner menyen.

2 Installer FFmpeg program hvis det ikke allerede er installert. For eksempel, skriv "sudo apt-get install ffmpeg" inn i terminalen og trykk "Enter" for å starte installasjonsprosessen på Ubuntu.

3 Bruk "cd" -kommandoen til å gå til katalogen som inneholder filen du ønsker å konvertere til WMA. For eksempel skrive "cd Music" endres til Musikk-katalogen i Hjem-mappen.

4 Type "ffmpeg -i input.wma output.mp3" i terminalen, erstatte "input.wma" med navnet på WMA-filen du vil konvertere, og "output.mp3" med navnet på filen du ønsker å konvertere den til. Du kan angi filtypen du ønsker å opprette bruker filtypen. For eksempel skrive ".mp4" eller ".ogg" opprette en MP4 eller OGG-fil i stedet for en MP3.

5 Trykk enter." FFmpeg oppretter automatisk output filen i samme katalog som den opprinnelige filen.