Slik konverterer WAV til Ogg

WAV er den mest produktive lossless audio format. "Lossless" audio mister ingen kvalitet i konverteringsprosessen fra, sier et spor på en CD til en digital lydfil på en harddisk. Ogg er en åpen kildekode lydformat som ikke ofre litt kvalitet for å oppnå en liten filstørrelse som, for eksempel, den berømte MP3-format. Likevel, Ogg er vel ansett for å opprettholde god lydkvalitet. For å spare diskplass, kan brukere som ønsker å konvertere store WAV-filer til små Ogg filer.

Bruksanvisning

Slik konverterer WAV til Ogg, Windows og Mac OS X

1 Installer Switch Sound File Converter ved å besøke nettsiden (se Ressurser), laste ned installasjonsfilen og kjører det.

2 Åpne Switch Sound File Converter. Deretter klikker du "Add File (s)" på verktøylinjen øverst i vinduet; bruke "Add Folder" i stedet hvis du har en hel mappe å konvertere. Bla til og markere WAV filen (e) eller mappen du vil konvertere til Ogg-formatet. Klikk "Open", "OK", eller tilsvarende og filene vil bli lagt inn i køen.

3 I "Output Folder" -delen nær bunnen av vinduet, bla til mappen du vil at OGGs plassert i. Klikk på menyen ved siden av "Output Format", og velg "Ogg."

4 Klikk "Encoder Alternativer" og velg kvaliteten på Ogg koding. Jo høyere tall, jo bedre kvalitet, men jo høyere filstørrelsen, så vel. For gode-klingende filer, kan du prøve å kode til minst et kvalitetsnivå på 8. Klikk "OK."

5 Klikk på "Konverter" i nedre høyre hjørne av vinduet. Switch Sound File Converter vil konvertere WAVs i Ogg-formatet, plassere dem i mappen du valgte i trinn 3.

Slik konverterer WAV til OGG, Ubuntu og andre Linux-brukere

6 Klikk på "System", "Administrasjon" og "Synaptic Package Manager." Hvis du ikke kjører Ubuntu eller en annen Debian-distribusjonen, installerer Sound Converter hopper deretter til trinn 5. Hvis du vil installere, bruke operativsystemets pakkebehandleren, hvis mulig, eller besøke Sound Converter hjemmeside og laste ned og installere programmet (se Ressurser) .

7 Skriv "Sound Converter" i hurtigsøkeboksen. Klikk på pakken header på toppen av listen over søkeresultater for å sortere dem. Finn "soundconverter" i listen, og klikk deretter på den tomme boksen ved siden av den. Klikk "Mark for installasjon." Hvis bedt om å markere ytterligere pakker for installasjon eller på annen måte gjøre noe for å kunne installere programmet, klikk på "Mark", "OK", eller tilsvarende.

8 Klikk på "Apply" i verktøylinjen øverst i vinduet for å installere Sound Converter.

9 Kjør Sound Converter, klikk på "Add File" i verktøylinjen øverst i vinduet; bruke "Legg til mappe" -knappen i stedet hvis du har en hel mappe konvertitt.

Bla til og markere WAV-filer (e) eller mappen du vil være å konvertere til Ogg-formatet. Klikk "Open" for å legge dem til i køen.

10 Klikk Rediger, og klikk deretter på Innstillinger. Under "Type of Resultat?", Velg "Ogg Vorbis (Ogg)." Juster koding kvalitet, hvis du liker, og klikk "Close".

Klikk på "Konverter" i verktøylinjen øverst i vinduet. Dine WAVs vil bli konvertert til OGGs og plassert i samme mappe som den opprinnelige WAV-filer.