Slik konverterer Wave filer til MP3 med Windows XP

WAV-filer er større enn MP3-filer, så hvis du har en stor samling av lydfiler kan du ønsker å konvertere dem til MP3. Windows XP inkluderer ikke all programvare som vil direkte konvertere WAV-filer til MP3-filer, men mange gratis programmer vil. Konverter WAV til MP3, Shuangs WAV til MP3 Converter, WAV til MP3 Encoder er tre freeware programmer tilgjengelig for Windows XP som vil konvertere WAV-filer til MP3-filer.

Bruksanvisning

Konverter WAV til MP3

1 Last ned og installer Konverter WAV til MP3. Kjør programmet, og klikk på "Browse" -knappen ved siden av "Input" boksen. Velg en WAV-fil fra harddisken.

2 Klikk på "Browse" -knappen ved siden av "Output", og velg et filnavn og en katalog på harddisken for å lagre den konverterte MP3-fil til.

3 Velg en bitrate fra rullegardinlisten. Klikk på "Konverter" -knappen for å begynne å konvertere.

Shuangs WAV til MP3 Converter

4 Last ned og installer Shuangs WAV til MP3 Converter. Dette programmet støtter batch konvertering for å konvertere flere filer samtidig.

5 Kjør programmet, og klikk på "Legg til" -knappen for å velge ett eller flere WAV-filer fra harddisken til å konvertere. Klikk på "Options" -knappen, og velg kategorien "Generelt". Velg "MP3" som output format. Velg "The Same as Source File" for output katalog for å lagre den konverterte MP3-fil i samme katalog som WAV-fil, eller velg "Custom" for å bruke en annen katalog for utgang MP3-filer.

6 Velg "MP3" -kategorien, og velg en bitrate for å bruke når du konverterer filene. Klikk på "OK" -knappen for å fortsette. Klikk på "Konverter" -knappen for å begynne å konvertere WAV-filer til MP3.

WAV til MP3 Encoder

7 Last ned og installer WAV til MP3 Encoder. Kjøre programvaren, og klikk på "Legg til" knappen. Velg WAV-filer fra harddisken til å konvertere til MP3.

8 Klikk på "Alternativer" -menyen til å vise koder alternativer for den konverterte MP3-fil. Velg "Bitrate," og velg en bitrate på rullegardinmenyen boksen. Klikk på "OK" -knappen for å bekrefte med den valgte bitrate for koding.

9 Klikk på "Output" -knappen, og velg en destinasjon katalog på harddisken til å lagre de konverterte MP3-filer. Klikk på "OK" -knappen for å fortsette.

10 Klikk på "Encode" -knappen for å begynne å konvertere WAV-filer til MP3-filer.