Slik konverterer Word-dokumenter til TIF eller PDF

Slik konverterer Word-dokumenter til TIF eller PDF


I Microsoft Word, kan du konvertere en fil til enten Portable Document Format (PDF) eller til en bildefil. TIFF (.tif eller .tiff) filtype står for Tagged Image File Format og er et vanlig format for bilder. Det kan være nyttig å konvertere et Word-dokument til TIFF hvis du ønsker å sette inn filen i et annet program eller dele den med andre som ikke har Word evner. I Microsoft Word 2007, kan du konvertere til PDF via "Lagre som" -kommandoen. Konvertering til TIFF, men krever Microsoft Office Document Imaging-verktøyet, som følger med Office, men er ikke installert som standard.

Bruksanvisning

Konverter til TIFF

1 Installer Microsoft Office Document Imaging-verktøyet. Dette gjør at du kan skrive ut til en TIFF-fil ved hjelp av Microsoft Office Document Image Writer. Det er inkludert i Office 2003 (hvis du bruker Office 2003, kan du hoppe til trinn 4), men er ikke installert som standard i Office 2007. Hvis du vil installere, klikker du på "Start" -knappen og deretter "Control Panel".

2 Klikk "Programmer og funksjoner." Velg Microsoft Office fra listen over programmer, og klikk deretter på "Endre". Klikk "Legg til eller fjern funksjoner" og "Fortsett".

3 Klikk på plusstegnet ved siden av "Office-verktøy." Klikk pilen ved siden av "Microsoft Office Document Imaging." Velg "Kjør alle fra Min datamaskin" og "Fortsett".

4 Åpne et Word-dokument du ønsker å konvertere.

5 Klikk på "Microsoft Office-knappen" (eller "File" i Word 2003). Klikk på "Skriv ut". Velg "Microsoft Office Document Image Writer" i "Name" -listen.

6 Klikk på "Properties". Klikk på "Avansert". Velg "TIFF - Monochrome faks" under "Output Format". Klikk på "OK".

7 Klikk på "OK" i "Skriv ut" -vinduet. En "Lagre som" dialogboks vil vises. Velg "Vis Document Image" og klikk "OK." TIFF-fil åpnes i Microsoft Office Document Imaging.

Konverter til PDF

8 Åpne et Word-dokument du ønsker å konvertere.

9 Klikk på "Microsoft Office-knappen". Rull til "Lagre som" og velg "PDF eller XPS."

10 Skriv inn et nytt navn for filen i "File Name" feltet. Pass på at "PDF" er valgt som format type.

11 Velg "Åpne fil etter publisering" hvis du vil umiddelbart vise dokumentet.

12 Klikk på "Publiser".

Hint

  • Hvis Microsoft Office Document Image Writer ikke fungerer, det er andre måter å konvertere til TIFF. Konverter Word-dokumentet til PDF, og åpne PDF-dokumentet i et fotoredigeringsprogram, for eksempel Adobe Photoshop. Klikk "Fil" og "Lagre som" for å lagre dokumentet som en TIFF-fil.