Slik konverterer Word Tekst til HTML for en Mac

Hvis du har en Microsoft Word-dokument på din Macintosh-operativsystemet, kan det være lurt å gjøre dette innholdet tilgjengelig på Internett ved å endre teksten til Hypertext Markup Language (HTML). Kanskje du trenger en enklere måte å dele data med andre, eller kanskje du bare ønsker å lage en enkel webside. Uansett behov, Ordet programmet for Mac gir deg de verktøyene som trengs for å raskt konvertere din egen tekst fil til HTML.

Bruksanvisning

1 Start din Microsoft Word-programmet og opprette en ny fil eller åpne en eksisterende. På Macintosh-versjonen av Word, velg "New Blank dokument" eller "Open" fra "File" drop-down menyen.

2 Skriv inn dine data og klikk på "Lagre som" under "File" -menyen eller klikk på "Lagre" -ikonet på "Standard" verktøylinje i Word 2008 for Mac. Alternativt noen versjoner av Word for Mac, for eksempel Microsoft Word 2004, har også en "Lagre som Web-side" under "Fil" -menyen.

3 Pass på at "webside (HTML)" alternativet er valgt i "Format" -menyen og klikk på "Web-alternativer" -knappen for å fortsette.

4 Skriv inn informasjonen som du vil knytte til HTML-siden, slik som "websiden tittelen" ved å klikke på fanene og velge dine valg fra menyene. Klikk på "OK" -knappen når du er ferdig.

5 Navn dokumentet ved å skrive tittelen på "Lagre som" tekstfeltet, og velg en plassering på datamaskinen der du vil at "htm" filen (e) lagret. Klikk på "Lagre" -knappen når du er ferdig. Macintosh Word-programmet åpnes automatisk HTML-siden slik at du kan se resultatene av den konverterte tekstfilen som en webside.

Hint

  • Lagre tekst i Word-format, som er "doc" for Word 98 til Word 2004 for Mac og "docx" for Word 2008 for Mac. Gjør dette i tillegg til HTML-filen i tilfelle du trenger å gjøre endringer i tekstbehandlingsfil senere.