Slik konverterer Zip-disker til nye datamaskiner

Iomega Zip-stasjoner er en av mange forskjellige typer flyttbare medier. Zip-stasjoner var lesere som leser ZIP disker, som holdt alt fra 100 til 750 megabyte på en bestemt disk. Data kan overføres fra en datamaskin til en disk, og deretter innholdet kan være plassert på en annen datamaskin. Prosessen med å overføre filer selv var enkel, selv om du kobler til en splitter ny datamaskin.

Bruksanvisning

1 Sett installasjons-CDen inn i ny datamaskin og installere programvaren. La installasjonsvalgene på standardinnstillingene med mindre du kjenner til å gjøre noe annet.

2 Koble stasjonen til datamaskinen ved hjelp av tilkoblingskabel. Hvis tilkoblingsledningen er en seriell eller parallellkabel, må du slå av datamaskinen før du kobler, og slå den på når du er ferdig. Hvis du har en USB-kabel, kan du kobler stasjonen til datamaskinen uten å slå den av.

3 Plugg stasjonen og slå den på.

4 Sett inn en Zip Disk inn i Zip Drive. Datamaskinen skal lese den.

5 Åpne "Min datamaskin" på PC-en og dobbeltklikker på Zip-disk.

6 Overfør de filene du ønsker fra Zip Drive til datamaskinen. Gjenta dette trinnet for hver Zip disk du har.

Hint

  • Vurder å bruke DVDer som et backup system i stedet for Zip-stasjoner. De holder mye mer enn en Zip-stasjon kan.
  • Hvis du har et valg mellom Parallell, Serial og USB, alltid gå med USB. USB-tilkobling gir mulighet for automatisk tilkobling til datamaskinen, og er mye raskere enn parallelle eller serielle kabler.
  • Ha en mappe klar til å motta data fra ZIP-stasjoner.
  • Vær sikker på at Zip-stasjonen godtar zip disker. Noen stasjoner bare akseptere disker opp til en viss mengde megabyte (noen stasjoner bare akseptere 25 MB disker, mens andre aksepterer opp til 100 MB disketter)
  • Oppbevar diskene på et trygt sted, for eksempel et kjølig, mørkt sokkel. Eksponering for ekstreme temperaturer, støv eller lys kan føre til skade og tap av data.