Slik kopierer en fil med VBScript

Den VBScript språk gir en Copyfile funksjon som lar deg kopiere en fil fra en mappe til en annen. Den VBScript språk brukes vanligvis av administratorer å automatisere systemer. Kopiere filer lar systemadministratorer sikkerhetskopiere filer på brukerens datamaskin, slik at brukeren ikke trenger å bekymre deg for å miste viktige data som er lagret på harddisken til den lokale datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows "Start" -knappen og skriv "notepad" i menyen tekstboksen. Trykk "Enter" for å åpne Notepad programvare.

2 Opprett et filsystem objekt. Filsystemet objekt lar deg opprette, slette, flytte og kopiere filer. Skriv inn følgende kode på toppen av VBScript filen:

dim fil

set file = Create ( "Scripting.FileSystemObject")

3 Kopier filen. Du kan kopiere filen til en annen lokal katalog eller en nettverksstasjon kartlagt på datamaskinen. Følgende kode kopier filen "minfil.txt" fra "C: \" til "C: \ backup":

file.CopyFile "c: \ minfil.txt", "c: \ backup \"

4 Klikk på "File" menyen i Notisblokk og velg "Lagre som". Skriv "copyfile.vbs" som filnavn og klikk på "Alle filer" i "File Type" drop-down. Hvis du ønsker å teste VBScript, dobbeltklikker på filen for å kjøre kode på systemet.