Slik kopierer Fotograf lysbilder på en datamaskin

Hvis du har familiebilder som sitter rundt i de gamle karusellen lysbilde containere, er sjansen stor for at du sjelden eller aldri ser på dem. Men du fortsatt holde dem for sentimentale grunner. Gjør de gamle lysbildene mer tilgjengelig ved å legge dem til datamaskinen og brenne dem på plater. Det er ikke vanskelig hvis du har riktig utstyr.

Bruksanvisning

1 Velg lysbildene. For å komme klar til å overføre dine lysbilder på en datamaskin disk, velg lysbildene du vil beholde. Mange familiesamlinger inneholder multipler av samme eller lignende bilder samt over-eksponerte bilder og de med motivenes ansikter avskåret. Du vil sannsynligvis bare ønsker å bevare det beste av gjengen.

2 Kjøpe eller leie en medium til høy kvalitet skanner. Du trenger en skanner på minst middels kvalitet for å overføre lysbilder til harddisken på datamaskinen. Velg en som er designet for å håndtere skred. Canons 4400F er en god, rimelig valg.

3 Installer skannerprogramvaren. Skanneren vil komme med programvare for å tillate datamaskinen å kommunisere med utstyret. Bare sette inn platen i datamaskinen og følg instruksjonene.

4 Skann bildene. For å skanne lysbilder, setter dem inn i lysbildeholderen på skanneren. Juster innstillingene, for eksempel størrelse, oppløsning og om du vil ha farger eller svart-hvitt-bilder. Hit "Scan" og vente på at prosessen skal være ferdig.

5 Beskjære eller justere bilder. Nå som de lysbildene er på harddisken på datamaskinen, kan du beskjære bildene og justere belysning og andre aspekter, om ønskelig, ved hjelp av Adobe Photoshop eller et lignende program.

6 Brenne på en plate, hvis ønskelig. Når du har din lysbildene lagret på harddisken på datamaskinen, vil du sannsynligvis ønske å brenne dem til en CD for å beskytte dem i tilfelle av en datamaskin problem, og slik at du kan ta dem til neste familie kommer sammen.