Slik kopierer og lim inn i Google Dokumenter

Slik kopierer og lim inn i Google Dokumenter


Google Docs gir deg kraften i nettet til tekstbehandlings sjangeren. I motsetning til vanlig tekstbehandling programvare, som bare lar deg vise og redigere dokumenter på datamaskinen dokumentet lagres på, kan du tinker med Google Dokumenter på hvilken som helst datamaskin som er koblet til Internett. Selv om gratis tjeneste ikke tilbyr ganske så mange bjeller og fløyter som Microsoft Word eller OpenOffice.org, det inneholder mye av grunnleggende redigeringsfunksjoner, som kopier og lim inn. Tjenestens Web utklippstavlen kopierer tekst og bilder og gjør dem tilgjengelige for lime, selv mellom flere dokumenter og redigeringsøkter.

Bruksanvisning

1 Logg deg på Google Docs konto og begynne å skrive et dokument som normalt.

2 Klikk på begynnelsen av passasjen du ønsker å kopiere. Fortsett å holde nede museknappen, og dra markøren over teksten. La gå av museknappen når ønsket del er uthevet.

3 Klikk på "Web Clipboard" -ikonet i Google Dokumenter verktøylinjen. Det er den eneste gule ikonet på verktøylinjen.

4 Velg "Kopier markerte til utklippstavlen på nettet."

5 Klikk i området i dokumentet der du vil lime inn den markerte delen. Du kan også utføre denne funksjonen i andre Google Dokumenter hvis du ønsker å flytte tekst fra ett dokument til et annet.

6 Klikk på "Web Clipboard" -ikonet igjen.

7 Hold markøren over valget av teksten som du ønsker å lime. Muligheten til å lime inn utdrag som enten HTML eller ren tekst vises. Klikk på alternativet du foretrekker.

Hint

  • Google Dokumenter kan du kopiere flere segmenter av tekst i nettutklippstavlen. Kopien-og-lim-funksjon innebygd i Windows kan bare lagre ett utdrag av gangen.
  • Web Clipboard lagrer kopierte teksten på nettet, noe som betyr at du kan kopiere et segment av et Google-dokument på en datamaskin og lim den mens du er på en annen datamaskin.
  • Selv om Google Docs støtter også standard Windows kopiering teknikker - tastaturkommandoer og høyreklikkkontekstmenyen - de kan miste funksjonalitet i Google Dokumenter i svært spesielle omstendigheter. Bruke Web Clipboard hindrer dette.