Slik kopierer PDF-filer til et regneark

Slik kopierer PDF-filer til et regneark


En av mye statistiske dokumentene er i PDF-format, som formatet er enhetsuavhengig og kan enkelt nås på Internett. Dataene i PDF er ofte eksporteres til et annet program for analyse og manipulasjon formål, som det er vanskelig å søke i PDF-format. Trinnene nedenfor forklarer hvordan du kopierer data fra PDF til et regneark ved hjelp av Adobe Acrobat Standard.

Bruksanvisning

1 Åpne PDF-dokumentet i Adobe Acrobat Standard versjon. Adobe Reader kan ikke brukes til å kopiere dataene til regnearket, som det ikke har noen redigeringsmuligheter. Adobe Acrobat Standard kan kjøpes fra ethvert kontor forsyning butikk eller kan kjøpes og lastes ned fra www.adobe.com.

2 Klikk på "Select" verktøy fra verktøylinjen. Den velger verktøyet er svart farget pil som sier "Velg" ved siden av pilen. Hvis markeringsverktøyet ikke vises i verktøylinjen, klikk på "Vis" og velg deretter "verktøylinjen." Velg "Basics" for å aktivere verktøylinjen som har markeringsverktøyet.

3 Klikk på data og dra for å velge alle data som skal kopieres til regnearket. Dataene utvalgte vil bli markert i grått.

4 Høyreklikk på de valgte dataene og velg "Copy som bord."

5 Åpne et tomt regneark og høyreklikk på den første cellen og velg "Lim inn."

6 Velg alternativet "csv" og klikk "OK". Dataene fra PDF vil nå vises i regnearket. Lagre regnearket og lukk PDF-fil.