Slik leser du e-post mens du reiser

Disse metodene kan du sende og motta viktige meldinger mens du er på reise eller borte fra din hjemme-PC.

Bruksanvisning

Videresend e-post til en webbasert e-post Side

1 Før du forlater hjemmet, åpne en e-postkonto hos en av de webbaserte e-posttjenester, for eksempel Microsoft Hotmail. Lag et notat av alle tilgang til informasjon, inkludert passordet ditt. Du trenger denne informasjonen når du er på reise.

2 Ta kontakt med din nåværende Internett-leverandøren eller e-postleverandøren og lage ordninger for å ha din e-post videresendes automatisk til den webbaserte konto.

3 Mens du er ute og reiser, kan du få tilgang til e-post fra en Internett-aktivert datamaskin som har en nyere versjon av en nettleser installert.

Bruk en mobil datamaskin, en Palm-enhet eller andre trådløse enheter

4 Hvis du har en Internett-aktivert bærbar datamaskin, ta det med på turen, og bruke den til å laste ned e-post.

5 Pass på at den bærbare datamaskinen har din e-post programvare installert og konfigurert.

6 Mens du reiser, kan du koble den bærbare datamaskinen til en Internett-uttak og få tilgang til e-post på vanlig måte.

7 Hvis du har en Palm eller en annen trådløs enhet som lar deg laste ned e-post, kan du være i stand til å bruke den for å få tilgang til e-post når du reiser.

8 Kontakt mobil og be om instruksjoner.

9 De fleste Palm-enheter er det ikke mulig å sende eller svare på e-post.

Bruk en diskbasert E-post Programvaren eller lese e-post med Telnet

10 Anskaffe en liten e-postprogram som passer og går fra en diskett, for eksempel The Mail Card.

11 Konfigurer den bærbare program med POP-konto, SMTP-server, e-post brukernavn, passord og annen nødvendig informasjon.

12 Se i programmets hjelpefilen når usikker på hvordan du går frem.

1. 3 Ta disketten på reisen. Når en Internett-aktivert datamaskin er tilgjengelig, skyver du disketten i diskettstasjonen og kjøre programmet.

14 Last ned e-posten din og lagre det på disketten.

15 Telnet er en måte at du kan få tilgang til andres datamaskin hvis de har satt opp tillatelser for du gjøre for å så. Spør Internett-leverandøren (eller e-postleverandøren) hvis du kan få tilgang til sin e-postserver med telnet.

16 Hvis du kan, be leverandøren din for å gi deg tilgang til informasjon som du trenger. Du trenger vertsnavn, brukernavn, passord og eventuelle spesifikke instruksjoner som verten krever.

17 Avhengig av operativsystemet og programvaren som er installert på datamaskinen du vil bruke, kan du være i stand til å bruke telnet via en nettleser, via Hyperterminal (et program som følger med Windows) eller ved hjelp av en spesiell telnet program. Telnet-programmer er vanligvis tilgjengelig som freeware eller shareware.

18 Med telnet, vil du alltid være i stand til å vise dine e-postmeldinger, lese dem, og lagre dem eller slette dem. Du kan ikke være i stand til å svare på eller sende e-post.

Hint

  • Web-baserte e-post er et godt valg hvis du vil ha tilgang til en Internett-aktivert datamaskin med en nettleser installert, kanskje på en Internett-kafé eller en offentlig datamaskin.
  • Kontakt Internett-leverandøren og spør om den har et lokalt telefonnummer tilgjengelig på ditt reisemål. Hvis svaret er ja, vil det spare deg en langdistanse kostnader. Hvis ikke, kan du finne deg selv med en stor telefonregning.
  • Denne metoden fungerer best hvis du er en lett e-postbruker. Det er et godt valg for noen som vil ha tilgang til en annen persons datamaskin, men som ønsker en rask og enkel måte å få tilgang e-post. Denne metoden er også et godt valg for noen som er bekymret for personvernet til webbasert e-post.
  • Når du bruker telnet, er du vanligvis få tilgang til en datamaskin via Unix operativsystem, som ikke er lett å mestre, spesielt hvis du er vant til Windows-programvare. Det er best å trene hjemme, slik at du kjenner rutinen før avreise på turen.
  • Enkelte har uttrykt bekymring for personvernet til e-post som er lagret på en web-basert server.
  • Sørg for å beskytte din bærbare datamaskin mot tyveri.
  • Mange Internett-kafeer og andre offentlige datamaskiner er det ikke mulig å bruke disken. Denne metoden fungerer best når du vil ha tilgang til en annen privat datamaskin til din destinasjon.