Slik leser Ukjent File Extensions

Slik leser Ukjent File Extensions


Hvert program som finnes i dag har sin egen filtype. For å åpne en fil, må du ha det aktuelle programmet installert. Operativsystemer som Windows og Mac har også egne filtyper. Men noen ganger kan du møte en filtype som er ukjent for systemet. Dette kan være en fil som er mottatt fra en avsender eller en fil lastet ned fra en nettside. Uansett kilde kan være, hvordan får du tilgang til innholdet i en fil med en ukjent filtype?

Bruksanvisning

spesifikke metoder

1 Kjør en virus scan før du prøver å åpne noen ukjente filtyper.

2 Noen ukjente filtyper kan nås ved hjelp av programmer ikke opprettet for å åpne dem. Ved hjelp av systemressurser for eksempel Notisblokk, kan du åpne flere filtyper, inkludert de med .doc, .rtf, og .bat.

3 Ukjente filtyper kan identifiseres ved å søke etter informasjon om dem på nettet. Bruk fora, selskapenes nettsider, og tilsvarende ressurser på Internett for å identifisere program som kan brukes til å åpne ukjente filer.

4 Selv om dette ikke er anbefalt, døpe noen ganger virker på visse filer. Alternative utvidelser spesielt fungerer bra med bildefiler.

5 Noen ganger kan en kjent filtype bli gjenkjennes på grunn av registret feil. Bruk en register skanner for å løse dette problemet.

6 Noen ganger e-postprogrammer endre filtyper, spesielt på filvedlegg. Be avsenderen av e-posten hva slags fil han eller hun sendte deg, og deretter bruke et passende program for å åpne filen.

7 Bruk Notisblokk til å gi deg en viss idé om filinnholdet. Filer med .html, for eksempel, vil vise sin HTML-kode når det åpnes med Notepad. Dette bidrar til å identifisere filen som en webside.

8 Ditt operativsystem har sine egne standard filtypetilknytninger, og endringer i disse, for eksempel under en tredjeparts programvareinstalleringen, kan gjøre filtyper ukjent. Gjenopprette standard filtypetilknytninger å aktivere systemet for å identifisere og bruke riktig program for å åpne disse filene.

9 Noen nettsteder har arkiver av alle kjente filtyper. Ved hjelp av disse områdene vil hjelpe deg å identifisere forlengelsen klassifisering, tilknyttede programmet linker, og funksjonen til forlengelse. Prøv spesifikke filtype nettsteder som Filext.com og OpenWith.org.

Hint

  • For å bevare det opprinnelige innholdet og koding, alltid ta en sikkerhetskopi av en fil du har gitt en alternativ forlengelse.