Slik oppgraderer du en AMD 64 Athlon X2 skjermkort fra analog til digital

AMD 64 Athlon X2 CPU er designet for bruk i Socket 939 hovedkort. Det finnes mange varianter av Socket 939 bord. Noen har en integrert grafikkbrikke, innebygd i hovedkortet; noen ikke. En annen stor variasjon, noe som er avgjørende for oppgradering av grafikkevne i systemet, er det som skjermkort slot den har. Socket 939 brett kommer i "AGP", eller akselerert grafikk port versjoner, og "PCIe" versjoner, som står for PCI Express. Skjermkort er tilgjengelig for begge versjonene med "DVI" connection, som står for digital video interface. AGP og PCIe-kort er ikke utskiftbare, men det er lett å si hvilken type du trenger.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen. Fjern strømledningen fra baksiden av datamaskinen. Koble alle enheter som er koblet til datamaskinen, for eksempel skjerm, skriver og nettverkskabel. Merk hvor skjermen kobles til datamaskinen, fordi du trenger å vite om du bruker integrert video eller et tilleggs skjermkort.

2 Fjern dekselet på venstre side. Dekker er vanligvis holdt på med to Phillips skruer på baksiden av omslaget. Bruk en stjerneskrutrekker til å fjerne skruene og skyv dekselet tilbake og ta det av.

3 Legg datamaskinen på sin høyre side. Se inni datamaskinen, på stedet der skjermkabelen kobles til baksiden av datamaskinen. Hvis støpselet den kobles til er en del av hovedkortet, bruker du integrert video. Hvis støpselet er koblet til et kort, montert i et spor på hovedkortet, har du et tilleggskort. Hvis du har et tilleggskort, bruk en stjerneskrutrekker til å fjerne skruen fra kortet festeplate, der den festes til kabinettet. Se på den andre enden av kortet, hvor det settes inn i sporet på hovedkortet. Du vil se en knapp på baksiden av sporet. Bruk en hånd til å trekke ut på knappen - det er fjærbelastet - og bruk den andre hånden til å løfte ut kortet.

4 Finn ut om du har en AGP eller PCIe-kortspor. En AGP slot blir rød i fargen og PCIe vil være blå i fargen. Sørg for å kjøpe riktig type kort. Også når du kjøper skjermkortet, må du passe på at den har en DVI-kontakt. Denne kontakten gir digital videoutgang.

5 Senk skjermkortet inn i sporet, fôr opp monteringsplaten åpningen på baksiden av datamaskinen saken. Du vil høre den fjærbelastede knappen klikker på plass. Installer Phillips skrue i toppen av monteringsplaten og datamaskinen saken.

6 Stå datamaskinen opp igjen. Sett på sidedekselet og skruer. Sett tilbake i alle enheter som ble koblet: Koble skjermen til det nye skjermkortet. Koble strømledningen til datamaskinen. (Merk: skjermen må også ha en DVI-tilkobling, eller du er nødt til å bruke digital til analog adapter som bør komme med et nytt skjermkort.)

7 Slå på datamaskinen. Laste inn driveren installasjonsdisken som fulgte med skjermkortet i DVD-stasjonen, og følg instruksjonene.