Slik oppgraderer til IIS 6

Microsofts IIS 6 gir forbedringer over IIS 5 i de områdene av sikkerhet og ytelse, som er både attraktive grunner til å gjøre flyttingen. For å flytte til IIS 6, kan du oppgradere eller migrere. Migrasjon innebærer å installere en ny server og deretter flytte dine applikasjoner og nettsteder fra den gamle serveren til den nye. Oppgradering innebærer installering av Windows Server 2003 og IIS 6 på en server som kjører tidligere versjoner av serveroperativsystem og IIS. Både migrering og oppgradering bevare de fleste serverinnstillinger og alle av nettstedet programmer og innhold. Oppgradering, men krever ikke en egen server, noe som kan spare deg for maskinvare dollar.

Bruksanvisning

1 Bestem søknad og websiden kompatibilitet. Vær sikker på at Windows Server 2003 vil støtte alle servermaskinvare, og at alle nettsteder er kompatible med den nye serverplattform for Windows Server 2003 og IIS 6. Det er også viktig at du sørger for at ASP.NET-programmer, hvis du har dem, er .NET versjon 1.1-kompatibel.

2 Sikkerhetskopier applikasjonene og innholdet på webområdet. Det er alltid bedre å være i stand til å komme tilbake til det punktet du var da du startet, skulle noe gå galt.

3 Kontroller at ingen klienter er koblet til serverens nettsteder og at WWW-tjenesten er fortsatt aktivert. Sett inn Windows Server 2003 media og begynne oppgraderingen. Når oppgraderingen er ferdig, bør du sikkerhetskopiere IIS 6-metabasen.

4 Kontroller at programmene kjører riktig i IIS 5 isolasjonsmodus. Hvis du ble bestemt i punkt 1 at programmene er kompatible med arbeidstaker isolasjonsmodus, noterer gjeldende IIS program isolasjon innstillinger, og konfigurere IIS 6 for å kjøre i arbeideren isolasjonsmodus. For å gjøre dette, klikk "Start," nøkkel "inetmgr" i søkefeltet og trykk "Enter". Dette bringer opp IIS Management Console panel. Utvid den lokale datamaskinen og høyre-klikk "Web Sites". Klikk på "Properties", velg deretter kategorien service. Fjern merkingen i "Kjør WWW-tjenesten i IIS 5.0 isolasjonsmodus" boksen og klikk "OK." Svar "Ja" til spørsmålet om å starte IIS.

5 I IIS Management Console konfigurere ytterligere IIS 6 innstillinger og tjenester, deriblant MIME-typer, Front Page utvidelser og Webtjenesteutvidelser som du trenger. Klikk på den aktuelle tjenesten du trenger, og sette opp tjenesten i henhold til ditt nettsted og bruksområder.

6 Lukk IIS 6.0 Management Console og teste nettsider og applikasjoner for å sikre forsvarlig drift. Hvis dine applikasjoner og nettsteder fungerer, sikkerhetskopiere serveren og aktivere klienttilkoblinger.