Slik partisjonerer eksterne harddisker i Snow Leopard

Slik partisjonerer eksterne harddisker i Snow Leopard


Harddisk partisjoner er konseptuelle divisjoner gjort til en enkelt harddisk. Ulike harddisk partisjoner vises som separate harddisker når den er koblet til en datamaskin. Partisjonering en ekstern harddisk lar deg bruke ulike formateringsvalg for ulike partisjoner, slik at du kan bruke harddisken med flere operativsystemer. Partisjonering kan også hjelpe deg med å organisere data. Du kan partisjonere den eksterne harddisken med Snow Leopard innfødt "Disk Utility" programmet.

Bruksanvisning

1 Dobbeltklikk på datamaskinens harddisk ikonet internt på skrivebordet (kalt "Macintosh HD" som standard), og klikk deretter på "Programmer" og åpne "Verktøy" -mappen. Start "Disk Utility" programmet.

2 Klikk på ekstern harddisk navn i listen på venstre side av vinduet. Klikk på "Partition" -knappen i ruten til høyre for å avsløre partisjoneringsverktøy.

3 Klikk på rullegardinmenyen under "Volumoppsett" overskriften, og velg deretter antall partisjoner du ønsker å gjøre, opp til 16 ( "volum" betyr "partisjon" for dette formålet). Partisjonene vises som grafiske regioner under rullegardinmenyen.

4 Klikk på en partisjon i det grafiske området under "Volumoppsett" drop-down menyen for å avsløre sine egenskaper i høyre side av vinduet.

5 Skriv inn et navn på partisjonen i "Navn" -feltet. Dette er navnet som vil vises på skrivebordet når harddisken er koblet til.

6 Velg et format for partisjonen på "Format" drop-down menyen. For en Mac OS-partisjon, velg "Mac OS Extended (journalført)." For en Windows-partisjon, velg "MS-DOS (FAT32)."

7 Skriv inn størrelsen på partisjonen i gigabyte inn i "Size" -feltet. Du kan også endre størrelsen på partisjoner ved å dra baren som skiller to partisjoner opp og ned i det grafiske området.

8 Klikk på "Alternativer" for å velge en partisjon ordningen. Bruk "GUID Partition Table" for en Mac OS partisjon og "Master Boot Record" for en Windows-partisjon. Bruk "Apple Partition Map" bare for en partisjon du har tenkt å bruke sammen med en eldre Mac-operativsystemet. Klikk "OK" for å lukke dialogboksen.

9 Klikk på "Apply", deretter "partisjon" i dialogboksen som vises. Fremdriften av partisjonering er vist i nedre høyre side av vinduet. Når prosessen er fullført, de nye partisjonene vises på skrivebordet som separate disker, med mindre noen av dem er uforenlig med Snow Leopard.

Hint

  • Sikkerhetskopiere viktige data på den eksterne harddisken før partisjonere den. Diskverktøy kan være i stand til å endre størrelsen på noen eksisterende partisjoner uten tap av data, men generelt bør du anta at alt innholdet på stasjonen vil gå tapt i partisjoneringsprosessen.