Slik partisjonerer en harddisk med FDISK

Slik partisjonerer en harddisk med FDISK


Partisjoner på harddisken på en datamaskin splitte opp lagringsplass på disken, slik at de kan brukes som separate beholdere. Med flere lagercontainere på harddisken, kan du installere mer enn ett operativsystem på datamaskinen, eller organisere filer og programmer i mindre grupper. Hvis du trenger å partisjonere harddisken på en datamaskin som fungerer som en eldre versjon av Windows, for eksempel Windows 98 eller Windows ME, kan du gjøre det ved hjelp av den innebygde partisjoneringsverktøy kalt FDISK.

Bruksanvisning

1 Lag en sikkerhetskopi av all informasjon som er lagret på harddisken på datamaskinen. For å lage en kopi, koble til en ekstern harddisk, åpne harddisken på datamaskinen, og dra og slippe alle filer og programmer som du ønsker å holde fra disken på datamaskinen til den eksterne harddisken. Eller du kan bruke en standard CD-brenneprogram til å brenne data plater av alle filer og programmer som du ønsker å beholde.

2 Tilgang FDISK på datamaskinen. For å få tilgang FDISK, setter installasjonsdisken eller CDen som fulgte med Windows-operativsystemet i diskettstasjonen eller CD-ROM-stasjonen på datamaskinen. Velg "Start datamaskinen uten CD-ROM Support" hvis du bruker en diskett eller "Start datamaskinen med CD-ROM-støtte" hvis du bruker en CD. Skriv "fdisk" på spørsmål og trykk "Enter".

3 Skriv inn "1" ved ledeteksten for å velge alternativet "Opprett DOS-partisjon eller logisk DOS-stasjon". Trykk enter." Deretter skriver du inn "1" igjen for å velge "Opprett primær DOS-partisjon" og trykk "Enter".

4 Tast "Y" for å velge et FAT32 filsystem, som tildeler alle av harddisken som stasjon "C:" eller skriv "N" for å velge et FAT16 filsystem, som deler stasjonen og tildeler bare en del av stasjonen som "C:" kjøre. Når du blir spurt om du ønsker å gjøre det første 2GB på stasjonen "C:" stasjonen, velg "Y" og trykk "Enter".

5 Trykk på "ESC" -tasten for å gå tilbake til "Alternativer" -menyen i FDISK etter at du har gjort dine driv valg. Skriv "1" ved ledeteksten, og trykk "Enter", og deretter "2" ved ledeteksten for å velge "Opprett utvidet DOS-partisjon." Trykk enter."

6 La standardpartisjonsstørrelsen i dialogboksen som ser ut til å opprette en partisjon av denne størrelsen, som er det beste alternativet i henhold til Microsoft, eller angi en egendefinert partisjonsstørrelse inn i boksen. Trykk "Enter", og trykk deretter på "ESC" for å gå tilbake til "Opprett logisk DOS-stasjon" -menyen.

7 Skriv inn antall megabyte eller prosentandelen av plass på harddisken som du ønsker å tilordne neste stasjonsbokstav i din partisjonert harddisken inn i "Angi logisk stasjonsstørrelse" boksen og trykk "Enter". En tabell viser, viser deg hver stasjon som har blitt opprettet og lagringsplass at hver stasjon inneholder.

8 Trykk "ESC" for å gå tilbake til "Opprett logisk DOS-stasjon" -menyen igjen og gjenta prosessen for å skape stasjoner for den resterende plassen på harddisken. Det vises en melding for å fortelle deg når disken er full. Når meldingen vises, trykker du "ESC" tilbake til hoved "Alternativer" -menyen.

9 Skriv inn "2" og trykk "Enter" for å velge "Set Active Partition" action. Tast inn nummeret som er oppført ved siden av "C:" drive, som fortsatt er den viktigste stasjonen på datamaskinen, og den eneste som inneholder hovedoperativsystemet. Trykk "Enter" for å stille inn "C:" drive som aktiv kjøring.

Hint

  • Fordelen med å bruke en ekstern harddisk for backup, i motsetning til CD-backup, er at hele harddisken bør være i stand til å bli støttet opp på en ekstern harddisk. Flere CDer er nødvendig å sikkerhetskopiere filer og programmer på en stor harddisk, og noen programmer kan være for store til å bli støttet opp på en CD.