Slik partisjonerer en USB-stasjon på XP

Slik partisjonerer en USB-stasjon på XP


Før Windows kan bruke en harddisk, må det være partisjonert og formatert. De fleste eksterne USB-harddisker leveres ferdig formatert et enkelt område, men Windows kan slå ledig diskplass i den eksterne harddisken til en ny partisjon. Partisjonering stasjoner er en praktisk måte å organisere dataene.

Bruksanvisning

1 Plugg inn USB-stasjonen, slå den på og vent til Windows oppdage det.

2 Logg inn som administrator. Hvis dette er din hjemme-PC, er administrator kontoen den du utpekt som hovedkontoen når du installerte Windows.

3 Åpne "Run" dialogen fra "Start" -menyen. Skriv "compmgmt.msc" inn i boksen i "Kjør" -vinduet, og trykk "Enter". "Computer Management" vinduet åpnes.

4 Klikk på "Disk Management" -kategorien. "Disk Management" vinduet vises.

5 Finn USB den eksterne harddisken på listen i "Disk Management" vinduet. For å opprette en ny partisjon, må du ha ufordelt (ubrukt) plass på disken. Høyreklikk på en hvilken som helst ledig plass på USB-stasjonen, og klikk deretter på "Ny partisjon" på kontekstmenyen som vises. Den "Ny partisjon Wizard" åpnes.

6 Velg hvilken type partisjon du ønsker å opprette, og klikk deretter på Neste. Din nye partisjonen kan være enten en "Primary partisjon", "utvidede partisjonen" eller "logisk stasjon." I de fleste tilfeller bør du velge "logisk stasjon." Disken mest sannsynlig allerede har en primær partisjon, og en "Extended Partition" er en beholder for andre partisjoner. Klikk "Next".

7 Angi størrelsen på den nye partisjonen i "Size" boksen. Størrelsen er i enheter av megabyte (MB). Klikk "Next".

8 Tildele et brev navn til den nye partisjonen, eller la Windows tilordne et navn hvis du vil. Klikk "Next".

9 Klikk på "Formater denne partisjonen med følgende valg." Hvis du ønsker å gi stasjonen et egendefinert etikett bortsett fra stasjonsbokstaven navn, skriv inn et navn i "Volume Label" boksen. Velg "FAT32" i "File System" boksen. Klikk "Next" gjennom valgene, og klikk "Finish" for å partisjonere og formatere harddisken.