Slik publiserer ebøker for utgivelse på iPad

Takket være internett, selv publisering bøker har aldri vært enklere. Hvis du ønsker den siste arbeidet skal være tilgjengelig i ebook format for iPad lesere, gir Apple deg muligheten til å sende inn boken din direkte til iBooks butikken. Men få boken ut det tar litt forberedelser. Apple har flere krav når det gjelder å sende inn bøker på egen hånd, som alle må være oppfylt før boken er anmeldt for salg. Mens noen tredjeparts tjenester tilbyr å ta vare på alt det skitne arbeidet for en avgift, med litt forberedelse, kan du sende boken til iBooks alt på egen hånd.

Bruksanvisning

1 Acquire et ISBN. ISBN er et identifikasjonskode som alle bokhandlere - både virtuelle og murstein og mørtel butikker - krever for bøker for å bli akseptert for salg. Registrere et ISBN vil koste deg, men selve avgiften bestemmes av landet du bor og hvor mange ISBN-nummer du trenger. Hvis du planlegger å selge flere bøker, vil du trenge en egen kode for hver enkelt. USA beboerne må kjøpe en ISBN gjennom USA ISBN Agency. Innbyggere i andre land må sjekke nettet for deres spesifikke ISBN registret.

2 Konverter boken i ePub-format. Dette eBok formatet er den eneste filformat som iTunes vil godta. For å konvertere boken din, trenger du et program som Calibre, Adobe InDesign eller Stanza Desktop. Når ePub boken har blitt opprettet, må du lese gjennom filen for å kontrollere at sidelayout er riktig bevart under filkonvertering.

3 Begynn programmet på iTunes Connect nettstedet. Velg "bøker" som innholdet du søker å distribuere. Klikk "Fortsett".

4 Les gjennom tekniske og innholdsmessige krav som er nødvendige for å søke. Innholdskrav skal ha blitt tatt hånd om av trinn 1 og trinn 2. Kontroller at du har din amerikanske skatte ID på hånden. Hvis du ikke allerede har en iTunes-konto med et kredittkort på filen, åpne en ny fane i nettleseren og registrerer deg på iTunes nettstedet. Når du er sikker på at du har alle krav tatt vare på, klikk på "Fortsett".

5 Skriv inn i iTunes-kontoen din info; Klikk "Fortsett". Last opp din ePub-filen og skrive en beskrivelse av boken. Send inn din søknad. Du vil bli kontaktet når boken er godkjent for salg.