Slik rapporterer e-postsvindel i CanadaEn e-post innboksen kan være et farlig sted. Internett svindlere svømme nettet med e-post som et middel til å skille mennesker fra sine hardt opptjente penger, og mens de kan være lett for web-savvy å få øye på, andre mennesker kan ikke ta på før det er for sent, så rapporterer e-svindel er en utmerket måte å se etter andre kanadiere.

Bruksanvisning

Lær hvordan å få øye på en e-post svindel.

1 Svindel e-poster kan virke uskyldig og troverdig ved første øyekast, men de fleste har et par ting til felles. Mange slike meldinger vil inneholde hva Royal Canadian Mounted Police beskriver som "opprørende eller spennende informasjon, krever en umiddelbar respons eller ansette en falsk påskudd eller uttalelse." For eksempel kan en en epost si en lang mistet slektning har dødd og forlatt mottakeren penger, men at det må kreves innen en bestemt dato. E-poster som utgir seg for å være fra utenlandske regjeringer (spesielt de som er basert i Nigeria) ber om informasjon om bankkontoen er klassiske e-postsvindel, og har vært conning uskyldige i årevis.

2 Bortsett fra e-post som utgir seg for å være fra utenlandske fyrster og lignende, internett phishing-nettsteder blir stadig mer vanlig. Disse nettsidene likne de av legit banker og bedrifter, og ber kundene å "bekrefte" eller "update" sin informasjon, i løpet av, som de overlate ting som kontonumre til kriminelle. Disse nettstedene har ofte linker som åpner nettsteder som ser riktig, men har merkelige, ulogiske adresser. E-postene har selv ofte har ofte feilstavede ord og dårlig grammatikk, og en real bank eller riktig Internett-bedrift vil ikke be om sensitiv informasjon via e-post.

3 The Royal Canadian Mounted Police har etablert et nettsted som tillater publikum å rapportere e-postsvindel. Ved å besøke dette nettstedet, kan Internett-brukere rapportere svindelforsøk på telefon Busters, en statlig organisasjon som bekjemper svindel i mange former. Begge steder råde potensielle ofre om hva du skal gjøre, som kontakt deres bank eller kreditt byrå for å ha en svindelvarsling vedtatt, og at de som ikke har vært utsatt for å rapportere forseelse.

Hint

  • Dersom et bud i en e-post høres for godt til å være sant, er det sannsynligvis.