Slik reparerer en Microsoft-mus

En mus lar deg styre markøren på skjermen. Musen kan du klikke på ord, ikoner og filer for å åpne dem. Når musen ikke virker som den skal, kan det være frustrerende. Det er mulig å reparere en Microsoft-mus når den ikke fungerer som den skal ved å følge noen feilsøkingstrinn. Dette bør gjenopprette musen til forsvarlig stand.

Bruksanvisning

1 Bytt ut batteriene hvis du bruker en trådløs mus. Batteriene varer vanligvis i lang tid, men når avgiften forsvinner, begynner det minkende raskt. Hvis markøren på skjermen er hopping, kan dette være problemet.

2 Overfør den trådløse mottakeren til en annen USB-port fordi dette kan være grunnen til at musen ikke fungerer eller markøren er hopping. Hvis problemet er porten, enn den trådløse mottakeren vil fungere på en annen.

3 rengjøre musen overflaten og musematte grundig. Overflødig rusk eller støv på musen eller pad kan føre til at det fungerer normalt. Tørk begge overflatene med en myk klut, lett fuktet med isopropylalkohol. Rengjør hele overflaten og la det tørke før du fortsetter.

4 Høyreklikk på "Min datamaskin" -menyen i "Start" -menyen i datamaskinens skrivebord hvis musen ikke fungerer som den skal. Klikk på "Properties", "Maskinvare" -kategorien, og klikk deretter på "Device Manager" -knappen. Finn musen oppføring i listen over maskinvareenheter. Høyreklikk på den og velg "Update Driver" fra menyen. Vent en liten stund for operativsystemet for å finne og installere de mest up-to-date driver for din mus modell.

5 Klikk på "Start" -menyen, og velg "Control Panel" fra menyen hvis musepekeren er hopping. Dobbeltklikk på "mus" -ikonet, og velg "Mouse Pointer" -kategorien. Dette vil endre musehastigheten hvis den er for rask og markøren er hopping. Dette kan ta noen prøver å få rett.