Slik reparerer harddisker

Slik reparerer harddisker


For mange mennesker, datamaskiner er nå den sentrale lagringssted for musikk, videoer, finansiell informasjon, dokumenter, bilder og mye, mye mer. Mesteparten av dette uerstattelig data er lagret på datamaskinens harddisk, som, som et magnetisk lagringsmedium, er utsatt for svikt. Mens det er mange tjenester tilgjengelig for å reparere en harddisk og hente den informasjonen som finnes på det, kan kostnadene bli uoverkommelige, og få mennesker kan rettferdiggjøre å bruke at beløpet for noen personlige filer. Heldigvis finnes det noen måter at den gjennomsnittlige personen kan reparere en harddisk og hente hennes tapte data. Metoden som brukes vil avhenge av om problemet ligger i filsystemet på stasjonen, stasjonen elektronikk eller mekaniske strukturer av disken.

Bruksanvisning

Reparere feil i filsystem

1 Kjør operativsystemets innebygde feilkontrollprogrammer, dersom disken er tilgjengelig. I Windows er det program som heter Chkdsk. For å få tilgang Chkdsk, velg "Min datamaskin" fra "Start" -menyen, høyreklikk på den berørte stasjonen og velg "Properties". Velg deretter kategorien Verktøy og trykk på "Søk nå" -knappen i Feilkontroll. I Linux, er programmet heter e2fsck og det må kjøres fra kommandolinjen eller terminal. i OSX, bruker du kategorien Førstehjelp i disk~~POS=TRUNC for å se etter feil. Hvis disse programmene ikke hjelper, eller disken kan ikke bli sett av operativsystemet, må du kanskje spesielle gjenopprettingsprogrammer.

2 Laste ned eller kjøpe avansert datarekonstruksjon programvare. Det finnes mange gratis programmer på markedet som kan gjenopprette tapte partisjoner, slettede filer eller til og med overskrevet filer. I tillegg er det noen mer avanserte programmer tilgjengelig for et gebyr. Noen tilbyr muligheten til å gjenopprette filer selv om datamaskinens BIOS kan ikke lenger gjenkjenne stasjonen.

3 Følg instruksjonene som fulgte med data recovery program, og flytte noen gjenopprettede filer til et trygt sted.

Reparere problemer med Drive Electronics

4 Sjekk kretskortet til stasjonen for noen åpenbare problemer, for eksempel løse tilkoblinger eller brennmerker. Hvis vises styret å ha et problem, de eneste tilgjengelige alternativene er å reparere problemet komponent eller for å bytte ut hele styret.

5 Påfør ny lodde å løse tilkoblinger eller erstatte den skadede komponent, hvis mulig. På grunn av kompleksiteten i dagens kretskort, er det nesten umulig for den gjennomsnittlige person til å reparere eller erstatte en komponent på brettet. De resterende alternativ er å bytte ut hele styret.

6 Finn en fungerende harddisk som er den samme merkenavn og modell som den skadede stasjonen. Fjern forsiktig kretskortet fra den ødelagte harddisken, og erstatte den med kretskortet fra arbeidsharddisken. Vær påpasselig for små flatkabler og andre elementer som kan være skjult på undersiden av brettet, siden de har en tendens til å bli lett ødelagt.

7 Installer reparert stasjonen, og umiddelbart flytte alle data på den til et trygt sted.

Reparasjon av mekaniske problemer med Drive

8 Finn ut om feilen er relatert til stasjonens mekaniske komponenter. Indikatorer for en mekanisk svikt inkluderer merkelige lyder, overdreven varme når stasjonen er berørt eller mangel på enhver stasjon bevegelse i det hele tatt. Hvis det er en mekanisk feil, og det ikke er mulig eller hensiktsmessig å sende disken til en profesjonell utvinning tjenesten, er det faktisk mulig å gjenopprette litt informasjon ved å fryse stasjonen. Drive komponenter som er utvidet eller bøyd av for sterk varme, eller hoder som har krasjet inn i diskoverflaten, kan bli midlertidig repareres ved å redusere temperaturen på harddisken.

9 Fjern harddisken fra datamaskinen, og plassere den i et par glidelås fryseposer, med all luft fjernes for å unngå kondens.

10 La stasjonen i fryseren i minst 24 timer.

11 Ta harddisken ut av fryseren, raskt koble den til datamaskinen og fjerne eventuelle data på det så snart som mulig. Etter at stasjonen har en sjanse til å varme til normal driftstemperatur, kan det slutte å fungere igjen.

Hint

  • Bruk alltid alle tilgjengelige programvarealternativer før du prøver å reparere maskinvaren.
  • Alle disse metodene har potensiale med å forlate stasjonen ubrukelige, eller de kan til og med forårsake ytterligere skade. Du må bestemme verdien av dataene på harddisken før du fortsetter.
  • Selv om harddisken tilbake til en normal driftstilstand, bør det ikke brukes til lagring av viktige data, og det bør byttes ut så snart som mulig.