Slik reparerer Microsoft Windows Fatal Error

Slik reparerer Microsoft Windows Fatal Error


Windows fatale feil kommer fra en fersk installasjon av programvare eller avinstallere, en konflikt mellom to programmer eller et maskinvareproblem. Det kan være skummelt å få denne type feil, og verre, pleier det å forstyrre noe du jobber med. Feilen enten vises umiddelbart etter at du slår på datamaskinen, eller dukker opp mens du arbeider i et bestemt program. For å løse problemet må du først finne årsaken til feilen.

Bruksanvisning

1 Kontroller at programvaren er kompatibel med operativsystemet du bruker. Les Programvarepakken spesifikasjoner for å sørge for at den er kompatibel. Hvis det er så sørg for at du har den nyeste programvareversjonen. Besøk programvareprodusentens hjemmeside og laste ned eventuelle oppdateringer for programvaren. Dette kan løse problemet for deg.

2 Start datamaskinen på nytt, da dette kan tilbakestille datamaskinen til den riktige standardkonfigurasjonen og eliminere den fatale feilen.

3 Oppdater driverne på datamaskinen. Gå til produsenten av datamaskinen hjemmeside og klikk på "Hjelp og støtte" eller lignende kommando. Skriv inn datamaskinens modellnummer og velg driverne du trenger. Last ned oppdaterte drivere tilgjengelig for maskinen. Finn den nedlastede ikoner og klikk to ganger for å installere dem. Start maskinen din. Dette vil noen ganger løse fatale unntak feil, spesielt de som dukker opp når du prøver å bruke eksterne enheter som skrivere.

4 Lukk alle andre program som var åpen i øyeblikket når feilen dukket opp, og deretter prøve å gjenskape situasjonen for å se om programmet krasjer igjen. Hvis den gjør det, kan du prøve å avinstallere og installere programmet som forårsaket feilen. Gå til "Start", "Control Panel" og velg "Programmer". Finn programmet og klikk "Avinstaller." Vent til programmet for å fullføre avinstalleringen og starte datamaskinen på nytt. Installer programmet ved hjelp av den opprinnelige CDen eller laste ned programmet fra programvareprodusenten hjemmeside.

5 Kjør Windows Defragmenter verktøyet ved å gå til "Start", "Programmer" og velg "Tilbehør". Velg "System Tools" og velg "Defragmenter." Vent til skanningen disk vinduet som dukker opp og velg "Defragmenter." Vent til defragmenteringen er ferdig. Denne prosessen kan ta et par timer å fullføre.

6 Fjern eventuelle nylig installerte maskinvaren som det kan være årsaken til feilene. Dette gjelder spesielt hvis du får blå skjerm. Sjekk RAM-minne ved å ta den til en datamaskin spesialitet butikk.

7 Kontroller at datamaskinen ikke er over-oppvarming, og at den har mer enn 200 MB ledig plass på harddisken der operativsystemet er installert (vanligvis C :). Sjekk datamaskinen temperaturen i BIOS-skjermen. Re-starte maskinen og trykk på "Function" tasten spesifisert til å gå inn BIOS. Denne meldingen vises på datamaskinen Start-skjermen før maskinen går Windows. Ta kontakt med din datamaskin håndboken for mer informasjon om akkurat din BIOS-skjermen.