Slik skjuler kolonner ved hjelp av VBA

Det kan være regneark med mye kolonner, og du vil kanskje skjule noen av dem for å gjøre bordet lettere å se eller forstå. Du kan være klar over noen av de vanlige funksjonene som brukes til å skjule og unhide kolonner. Men å skrive en visuell grunnleggende program (VBA) kode for å utføre funksjonen gir deg bedre kontroll og er veldig lett å lage koden. Følg fremgangsmåten nedenfor for å skjule en kolonne ved hjelp av VBA.

Bruksanvisning

1 Åpne regnearket som du ønsker å skjule kolonnene.

2 Legg merke til kolonnen som må skjules. Kolonnene merket som alfabeter med A som den første kolonnen.

3 Åpne Visual grunnleggende redaktør. Klikk på "Utvikler" fanen, og klikk deretter på "Visual Basic" -kategorien.

4 Velg "Sett inn" -kategorien og velg "Module". En blank skjerm dukker opp der du kan skrive inn koden. Skjermen kalles VBA editor.

5 Kopier og lim inn koden nedenfor i din VBA editor. Merk at "kolonneområde skal være skjult" nevnt i koden under bør erstattes med selve kolonnen som skal skjules. For eksempel hvis du ønsker å skjule kolonne B, den "kolonneområde skal være skjult" bør erstattes med "B: B". Hvis du ønsker å skjule flere kolonner, bruker komma for å skille kolonnene.
Sub Hide_Column ()

Range("column range to be hidden").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True

End Sub

6 Klikk "Save" fanen på toppen av VBA editor for å lagre koden din.

7 Trykk på "Run" -kategorien til stede på toppen av VBA redaktør og velg "Kjør bruker / skjema". Koden er sjekket for feil og rapportert på dette punktet. Du må kjøre koden før den utføres.

8 Klikk på den grønne farget excel-ikonet for å gå ut av VBA editor og komme tilbake til bordet. Nå vil du se tabellen med kolonnen du har angitt skjult.

9 Hvis du vil vise kolonnene, klikk på "Utvikler" og velg "Macro". Under makronavnet, se etter "Hide_column" og deretter trykke "Delete" for å slette koden og vise kolonnen.