Slik sletter du en ekstra kopi av Windows

Slik sletter du en ekstra kopi av Windows


Enten det er på grunn av en feil under installasjonen, eller fordi du har besluttet å prøve dual-booting --- å ha to forskjellige operativsystemer på samme datamaskin --- kan du finne deg selv med en ekstra kopi av Windows installert på datamaskinen. Når du installerer en andre operativsystem på datamaskinen, installerer det på en egen partisjon, som er som en virtuell harddisk datamaskinen skaper. Slette partisjon vil slette alle data på den, inkludert den andre kopien av Windows. Du kan også slette en ekstra kopi av Windows uhell installert på samme partisjon.

Bruksanvisning

Installert på egen partisjon

1 Logg inn til administratorkonto på datamaskinen, eller har administrator innlogging. Administrerende partisjoner er en sensitiv metode som kan skade Windows hvis det gjøres feil.

2 Klikk på "Start" -knappen, etterfulgt av "Control Panel". Vent til Kontrollpanel-vinduet for å åpne.

3 Klikk "System Management" og "Administration Tools." Dobbeltklikk på "Computer Management". Klikk "Fortsett" hvis du mottar et administrasjonsteksten.

4 Klikk "Disk Management" under kategorien "Storage" i ruten til venstre.

5 Høyreklikk den siste partisjonen i ruten til høyre. Klikk på "Slett" i rullegardinmenyen, etterfulgt av "Ja" for å bekrefte.

Installert på samme partisjon

6 Naviger til Windows-katalogen. Med mindre du er angitt under installasjonen, vil dette være den "Windows" mappen på C-stasjonen.

7 Finn en annen mappe også kalt "Windows." Dette annen mappe er der den andre kopien av Windows er installert, og dette er den mappen du vil slette.

8 Høyreklikk på unormal Windows-mappen og klikk "Slett". Klikk "Yes" for noen bekreftelse meldingene som kan vises.

9 Klikk på "Start" -knappen, etterfulgt av "Run" alternativet. Skriv "sysdm.cpl" og trykk "Enter" for å åpne dialogboksen Oppstart og gjenoppretting. Her inne vil du redigerer en fil som heter "boot.ini", som forteller datamaskinen hvordan å starte datamaskinen. Hvis du starter datamaskinen uten å rette denne filen, vil datamaskinen vise feil på grunn av manglende operativsystem.

10 Klikk på "Edit", som ligger under "System Startup" for å åpne boot.ini-filen.

11 Finn en linje i boot.ini-filen som ligner på dette:

multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ WINDOWS.0 = "Microsoft Windows XP Home"

/ fastdetect

Den nøyaktige linje vil variere avhengig av hva operativsystem installert, og det vil være en annen en av disse linjer i filen. Fjern den andre linjen.

12 Klikk "Save" under "File" -menyen, og lukke boksen. Restart datamaskinen, og den vil starte opp som det skal når det er bare ett eksemplar av Windows på datamaskinen.

Hint

  • Disse trinnene kan hjelpe deg om problemet eksisterer i Windows XP, Windows Vista eller Windows 7.