Slik sletter filer med Rekursjon i Windows

Slik sletter filer med Rekursjon i Windows


Slette filer i Windows kan være en langtekkelig prosess hvis filene er spredt gjennom en hierarkisk struktur av mapper og blandet med filer som ikke kan slettes. Eliminere hele filstrukturen er ikke et alternativ, fordi du vil slette alle filene i pyramiden, ikke bare de som trenger å bli slettet. Slette hver enkelt fil er tidkrevende. Ved hjelp av Windows Command Prompt, kan du raskt og effektivt eliminere en bestemt type fil fra et hierarki med noen enkle kommandoer.

Bruksanvisning

1 Trykk på "Windows + R" for å åpne "Run" dialogen. Skriv "cmd" i tekstboksen og trykk "Kjør" for å åpne Command Prompt.

2 Naviger til mappen hvor filene som må slettes eksistere. Skriv "cd" etterfulgt av et mellomrom og banen til mappen. Hvis mappen er plassert på C: \ Files \ Pictures, skriv "cd C: \ Files \ Pictures" og trykk "Enter".

3 Bruk "del" -kommandoen til å slette alle filer av en bestemt type fra mappen og dens undermapper. Skriv "del / S" etterfulgt av en stjerne og utvidelse av filtypen du ønsker å eliminere. Hvis du vil slette alle JPG-filer fra "C: \ Files \ Pictures" og dens undermapper, skriv "del / S * .jpg" og trykk "Enter".

4 Type "exit" og trykk "Enter" når "del" kommandoen er ferdig. Ledeteksten lukkes.

Hint

  • Slik sletter du alle filer med et bestemt navn fra et hierarki, kan du skrive "del / S" etterfulgt av den spesifikke filnavnet. Den "*" karakter er et wild card som brukes når datamaskinen må samsvare med en del av et filnavn, slik som forlengelse.
  • Den "del" -kommandoen sletter filer uten å sende dem til papirkurven. Alle filer slettet av "del" -kommandoen kan ikke gjenopprettes uten tredjeparts data-programvare.