Slik spiller en TS video på Windows XP

Når videofiler er formatert og brennes til DVD for avspilling på en DVD-spiller, blir filene på platen arrangert i svært spesielle mapper. Den "VIDEO_TS" mappe på platen, for eksempel, inneholder videoen informasjon som vil bli spilt av spilleren. Hvis du ønsker å spille av en "VIDEO_TS" filen på operativsystemet Windows kan du gjøre det når som helst. Dette er fordi Windows innfødt støtter DVDer og relaterte filer gjennom en innfødt program som heter Windows Media Player.

Bruksanvisning

1 Åpne "VIDEO_TS" mappe på datamaskinen. Hvis mappen finnes på en DVD, setter du inn DVD i datamaskinen. Klikk "Start" og "Computer". Høyreklikk på DVD-ikonet og klikk "Utforsk" for å få tilgang til innholdet på DVD. Finn og åpne "VIDEO_TS" mappen.

2 Finn ikonet med VOB filtypen. Det kan være mer enn én av disse filene i mappen. Disse filene inneholder selve videoinformasjon for DVD. Høyreklikk på VOB-filen du ønsker å spille.

3 Klikk "Åpne med." Velg "Windows Media Player." Den VOB fil åpnes i Microsofts mediespiller og begynne å spille. Gjenta disse trinnene for alle andre VOB-filer i "VIDEO_TS" mappen du ønsker å spille.