Slik starter Windows i den siste fungerende konfigurasjon

På et eller annet tidspunkt, nesten alle har gjort en endring til sin datamaskin som forårsaket et fryktelig problem. Kanskje datamaskinen krasjet under en oppdatering, eller du installerte en ny driver i håp om at datamaskinen ville gi bedre resultater i et spill. I stedet, du har nå en datamaskin som ikke vil starte opp. Bruk Siste fungerende konfigurasjon funksjon i Windows for å starte datamaskinen ved hjelp av innstillingene som sist tillatt Windows å starte opp med hell.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen, og deretter på igjen.

2 Begynn gjentatte ganger trykke "F8" tasten på tastaturet så snart du ser den første svart-hvitt-skjerm som vises etter at datamaskinen er slått på. Merk at du må begynne å trykke på tastaturet før Windows-logoen vises på skjermen. Dette vil bringe deg til skjermbildet Avanserte oppstartsalternativer, eller et skjermbilde der du må velge operativsystem hvis datamaskinen er i en dual-boot konfigurasjon.

3 For en dual-boot konfigurasjon, med flere versjoner av Windows installert på samme maskin, bruk piltastene på tastaturet for å velge operativsystemet lastes. Hit "Enter". Hvis du bare har en Windows-versjon installert, kan du hoppe over dette trinnet.

4 Bruk tastaturet til pil ned til "Siste fungerende konfigurasjon" når du kommer til "Advanced Boot Options" skjerm. Hit "Enter" og Windows vil laste.