Slik starter Windows som administrator

Slik starter Windows som administrator


Microsoft Windows 7-operativsystemet inneholder flere forskjellige sikkerhetsfunksjoner som hindrer uautoriserte brukere fra å gjøre noen endringer. En av sikkerhetsalternativene er å bryte opp brukerkontoer til "standard" og "administrator" typer. Alle som er logget på en standard konto er ute av stand til å gjøre endringer i systemet eller kjøre visse typer programmer. Starte Windows-operativsystemet som administrator er svært enkel og krever bare et enkelt passord.

Bruksanvisning

1 Åpne Start-menyen i Windows og velg "Control Panel". Klikk på "Control Panel Home" og velg deretter "Brukerkontoer". I Windows Vista alternativet vil i stedet være merket "Brukerkontoer og familiesikkerhet."

2 Klikk på "Brukerkonto" -ikonet og velg "Manage Brukerkontoer." Klikk på navnet på kontoen din i listen over kontoer på høyre side av vinduet. Klikk "Endre kontotype."

3 Klikk på "Administrator" -knappen og velg deretter "Endre kontotype." Velg "Opprett et passord for din konto".

4 Skriv inn administrator passordet du vil bruke i "Nytt passord" tekstboksen. Skriv inn passordet på nytt i "Bekreft nytt passord" boksen og klikk "Opprett passord."

5 Start Windows-operativsystemet. Klikk navnet på administratorkontoen når påloggingsskjermen vises. Skriv inn passordet i boksen og trykk "Enter" for å starte Windows som administrator.

Hint

  • I Windows Vista trenger du ikke å klikke "Manager Brukerkontoer." I stedet trenger du bare å klikke på navnet på kontoen du vil administrere. Noen filer og programmer krever et ekstra trinn for å fungere i en administratorkonto. Hvis et program ikke ser ut til å fungere, høyreklikke på filen og velg "Kjør som Administrator" og deretter "Fortsett".