Slik Sync en Google Analytics-konto med en YouTube-kanal

YouTube-kanal er en presentasjon av alle videoene du har lastet opp på videodeling giganten hjemmeside. Utvikling av en følgende på YouTube tar mye tid og arbeid. Hvis du er en YouTube-partner og del i reklameinntekter generert av kanalen, laste opp videoer er trolig en deltidsjobb. For å maksimere antall seere og abonnenter for kanalen, må du vite hvor mange som ser på videoene dine eller besøke kanalsiden. YouTube-visnings statistikken gir grunnleggende informasjon, men for detaljert analyse av seere av kanalen, er Google Analytics gratis og enkel å bruke.

Bruksanvisning

1 Logg deg på Google Analytics nettstedet med ditt brukernavn og passord.

2 Klikk på "Mine Analytics-kontoer" drop-down listen til høyre side av hoved websiden Google Analytics. Klikk på "Opprett ny konto" på listen. Klikk på "Registrer deg" -knappen. Merk: Google anbefaler å opprette en ny konto for YouTube-kanalen selv om du har en eksisterende Analytics-profil. Dette hindrer data fra din eksisterende nettside fra å påvirke resultater for YouTube-kanal.

3 Skriv inn URL for YouTube-kanalen i "nettstedets URL" -feltet. Skriv inn et kontonavn for den nye kontoen. Velg land og tidssone, deretter "Fortsett". Skriv inn for- og etternavn, og klikk deretter på "fortsett".

4 Godta Google Analytics vilkårene for bruk, og klikk deretter på "Opprett ny konto". Finn din bruker-ID i koden generert av Google Analytics nettstedet. Koden begynner med "UA" og ligner på "UA-123456-7". Skriv ned eller ta opp bruker-ID-kode.

5 Logg deg på YouTube-kontoen. Klikk på "konto" i nedtrekkslisten øverst på siden. Klikk på "Alternativer for merkevarebygging", deretter "Google Analytics-konto-ID" på pop-up menyen.

6 Angi bruker-ID-kode Google Analytics i "Google Account ID Analytics" -feltet. Klikk på "Lagre merkevarebygging Options" -lenken. Vent ca 24 timer for YouTube-nettstedet for å starte streaming besøksdata til Google Analytics-kontoen.

7 Logg inn på din konto og gjennomgang av data og rapporter om besøkende til YouTube-kanalen din Google Analytics.

Hint

  • Google Analytics-rapporter for kanalen er ikke i sanntid, og bare oppdatere flere ganger om dagen. Likevel er Google Analytics den mest effektive måten å gjennomgå besøksdata for YouTube-kanal.