Slik Sync filer i Ubuntu med en bærbar PC

Slik Sync filer i Ubuntu med en bærbar PC


Når du bruker flere datamaskiner, synkronisere filer mellom dem er et must. Det bidrar til å kutte ned på lagringsplass, og sørger for at du aldri er ute og farter med den nyeste versjonen av filen du trenger. Det er et par av tjenester som gjør synkronisering filer mellom en stasjonær og bærbar PC enkel, inkludert Ubuntu skytjeneste Ubuntu One, som kommer integrert i systemet, og tredjeparts Dropbox.

Bruksanvisning

Ubuntu One

1 Sett opp Ubuntu One på både stasjonære og bærbare. Hvis du ikke har en Ubuntu One-konto, kan du registrere deg for en gratis konto på one.ubuntu.com, med ekstra plass tilgjengelig for kjøp. Ubuntu One alternativer finner du under "System" og deretter "Preferences" og deretter "Ubuntu One."

2 Åpne Hjem-mappen, og høyreklikk på filen eller mappen du ønsker å synkronisere til Ubuntu One. Du må sette hver fil eller mappe for å synkronisere en om gangen; velge flere filer fungerer ikke.

3 Gå til "Ubuntu One" og deretter "Synkroniser denne mappen." Synkronisering kan ta litt tid, avhengig av størrelsen på mappen. Når du åpner mappen, vil du se et bånd som sier "Ubuntu One," og viser en boksen ved siden av "Synkroniser denne mappen."

Dropbox

4 Last ned Dropbox på både stasjonære og bærbare. Dropbox er en multi-plattform online back-up tjeneste som tilbyr en gratis to GB konto, med 50 GB og 100 GB planer tilgjengelig for kjøp.

5 Kopier filene du vil sikkerhetskopiere inn i "Dropbox" -mappen i Hjem-katalogen. Denne mappen vil oppføre seg som en vanlig mappe, bortsett fra at noen filer kopiert inn i denne mappen vil bli sikkerhetskopiert på Dropbox server.

6 Synkroniser mapper fra Dropbox ved først å flytte dem inn i Dropbox-mappen, og deretter lage en snarvei i Hjem-mappen. Dette gjør at du kan få tilgang til filer i mappen (for eksempel "Dokumenter") uten å måtte åpne Dropbox, og sørger for at hver gang du lagrer en fil det er hensiktsmessig sikkerhetskopiert.

Hint

  • Ubuntu One har i dag en Windows beta-versjon, som ytterligere kan hjelpe deg synkronisere filer mellom flere operativsystemer.
  • Dropbox fungerer på Windows, Linux og Mac-maskiner.
  • Google Sync er en tjeneste som lar deg synkronisere Gmail og kalender med Google, noe som gjør det enkelt å bruke på flere datamaskiner; denne tjenesten ikke strekker til filer.
  • Du trenger en aktiv Internett-tilkobling for å synkronisere filer - hvis du kopierer eller endre filer mens Internett er deaktivert eller er utenfor rekkevidde, vil filene vente til du er blitt igjen for å synkronisere.