Slik Sync Microsoft Outlook med Google Gmail

Slik Sync Microsoft Outlook med Google Gmail


Konfigurerer Microsoft Outlook på datamaskinen til å motta din Google-post, og du vil være i stand til å få tilgang til e-post fra Outlook samt fra Gmail. Instruksjonene er spesifikke for Outlook 2007, men alle versjoner av Outlook operere på samme måte. Noen av menynavn kan endre seg litt fra versjon til versjon, men de grunnleggende trinnene er de samme. Outlook-brukere i en bedrifts omgivelser kan finne denne evnen er blokkert på bedriftens datamaskiner i nettverket.

Bruksanvisning

1 Åpne Gmail og logg deg på kontoen din. Gå til "Innstillinger". Under "Videresending" fanen vil du se en alternativknappen "Aktiver IMAP." Velg denne og klikk "Lagre endringer".

2 Start Outlook og klikk på "Verktøy" og deretter "Kontoinnstillinger". Åpne "E-post" -fanen og velg "New".

3 Skriv inn navn, e-postadresse og passord. Så sjekk boksen som sier "Konfigurer serverinnstillingene ..." og klikk "Next".

4 Velg "IMAP" fra rullegardinmenyen under "Server Information" i midten av neste skjerm. Type "imap.gmail.com" (uten anførselstegn) i "Incoming Mail Server" -boksen. Skriv "smtp.gmail.com" (uten anførselstegn) i "Utgående e-posttjener (SMTP)" boksen.

5 Skriv inn ditt brukernavn og passord hvis det ikke automatisk fylle fra den siste skjermen. Klikk "Next" for å ferdig med å legge den nye e-veiviseren.

6 Gå tilbake til "Verktøy" og åpne "Alternativer" og deretter "Mail Setup". Velg e-postkontoen du nettopp opprettet, og klikk "Endre" for å få opp "Internett E-postinnstillinger" i dialogboksen.

7 Klikk på "Avansert" -fanen og sjekk at "IMAP" boksen har 993 og SSL valgt. Den "SMTP" boksen skal ha 587 og TLS utvalgte. Bytt til disse innstillingene om nødvendig.

8 Velg "Server for utgående" -fanen og pass på at boksen merket "Min utgående server krever godkjenning" er merket. Også velge "Bruk samme innstillinger som serveren for innkommende post."

9 Exit ut av dialogboksen ved å klikke på "OK" eller "Next" helt til alle skjermene har blitt stengt ute. Google post er nå satt opp med Microsoft Outlook.

Hint

  • Hvis du ønsker å holde din Gmail tilgjengelig på nettet, velger ikke å slette e-post fra serveren. Dette er et alternativ på den samme skjermen der du velger "Aktiver IMAP." Gmail vil beholde en kopi av e-posten din tilgjengelig på nettet selv om den fremover til Outlook.
  • Ikke glem å sjekke IMAP og SMTP-innstillingene i "Internet E-postinnstillinger" i dialogboksen. Å ha feil portnumrene utvalgte vil hindre e-post blir levert i Outlook.