Slik tester for en dårlig harddisk

PC-komponenter og utstyr kan vise tegn på tretthet fra tid til annen. Det kan skje med programvare og maskinvare. En slik del er harddisken på datamaskinen. Data lagres i en harddisk i sektorer som er kjent som anleggsspor. Hver gang du åpner noe på datamaskinen, er data hentet fra slike plasser. Imidlertid kan disse sporene bli ødelagt på grunn av feil nedleggelse, virus eller malware. Slike sektorer er sagt å være dårlige sektorer, og harddisken har slike sektorer er kjent som en dårlig harddisk.

Bruksanvisning

1 Finn "Min datamaskin" ikonet på skrivebordet. Dobbeltklikk på ikonet for å åpne den.

2 Gå til "C: \" og høyreklikk på den. Velg "Properties". Et nytt vindu vil dukke opp.

3 Klikk på "Tools" -kategorien i Egenskaper-vinduet for "C: \" og Verktøy-menyen side åpnes.

4 Klikk på "Søk nå" -knappen. (Vanligvis er det det første alternativet under "Feilkontroll" boksen på Verktøy-menyen side.) Et nytt vindu med to avmerkingsbokser vil dukke opp. Sjekk begge boksene. Deretter klikker du på "Start" -knappen på check-box siden. Feilsøking av disken vil begynne.

Hint

  • Noen ganger sjekker for feil ikke skjer umiddelbart, men er planlagt for neste oppstart. I så fall følger gjennom med budskapet datamaskinen show og starte datamaskinen på nytt for å sjekke din dårlig harddisk.
  • Sikkerhetskopier dataene dine før du tester for en dårlig harddisk.