Slik unngår du at ansatte fra å installere programvare

Microsoft Windows XP Professional er utviklet for bruk på personlige datamaskiner i virksomheten innstillinger. XP Professional inneholder funksjoner som minimerer hvor ofte brukerne uforvarende skape problemer med operativsystemet på forretnings datamaskiner.
Et begrenset konto er en type brukerkonto som begrenser handlingene en bruker kan gjøre når du er logget inn i en XP-basert datamaskin. For eksempel kan brukere med begrensede kontoer tilgang installerte programmer, men generelt kan ikke installere ny maskinvare eller programvare.
I tillegg til å etablere klare retningslinjer datamaskin-bruk for din bedrift, kan du hindre ansatte fra å installere programvare på bedriftens Windows XP Professional-datamaskiner ved å tildele ansatte til den begrensede kontotype.

Bruksanvisning

1 Skrive og distribuere bedriftens policy på akseptabel bruk av datamaskinen og angir at du installerer programvare på en bedrift datamaskin er mot politikk. Vurder å bruke publiserte retningslinjer fra andre institusjoner som en foreløpig modell for å bidra til å skape din egen.

2 Gjennomføre endringer i støtte av din computer bruker policy ved å endre de ansattes brukerkontoer til Limited brukere. Klikk på "Start" -knappen på hvilken som helst datamaskin som har brukerkonto typer du ønsker å endre.

3 Klikk på "Control Panel" ikonet i Start-menyen. Dette åpner Kontrollpanel-vinduet.

4 Slik unngår du at ansatte fra å installere programvare

Klikk på "User Accounts" -ikonet i Kontrollpanel-vinduet. Dette åpner Brukerkontoer window.Click navnet på kontoen du vil endre, og klikk deretter på "Endre kontotype." Dette åpner "Plukk en ny kontotype" vinduet.

5 Klikk på alternativknappen ved siden av "Limited", og klikk deretter på "Endre kontotype" -knappen. Lukk kontrollpanelet vinduene for å fullføre prosessen.

Hint

  • Kontoadministrasjon retningslinjene beskrevet gjelder bare for Windows XP. Forskjellige retninger gjelde for andre operativsystemer som Windows Vista eller Mac OS X.