Slik utfører Data Recovery på en infisert USB Drive

Datavirus er dataprogrammer som er laget med onde hensikter. Når de kjører på din datamaskin, kan de ødelegge dine filer, korrupte andre programmer, stjele personlig informasjon eller en kombinasjon av alle disse handlingene. Som andre filer, kan de overføres fra en datamaskin til en annen i bærbare enheter, for eksempel USB-stasjoner, eller via Internett. For å gjenopprette data fra en infisert USB-stasjon, er det nødvendig å åpne og utforske stasjonens innholdet i et miljø der viruset ikke vil være i stand til å bli henrettet.

Bruksanvisning

1 Last ned en Linux live-CD-bilde fra en Linux-distribusjon hjemmeside og følg deres instruksjoner for å lage CD og kjøre den på datamaskinen.

2 Sett Linux live-CD i datamaskinens CD- eller DVD-stasjon. Slå på datamaskinen, og følg instruksjonene for Linux-systemet å laste. Linux er et operativsystem som Windows eller Mac. I motsetning til Windows eller Mac, Linux live cd går utenfor CD uten å installere noe programvare på systemet.

3 Sett infisert USB-stasjonen inn i datamaskinen din og bruke Linux operativsystem for å utforske stasjonens innholdet, det samme som deg med Windows eller Mac.

4 Bruk antivirusprogramvare innen Linux for å bli kvitt datavirus i USB-stasjonen. Dette vil sikre at din stasjonens innholdet kan kopieres uten også å kopiere viruset.

5 Kopier stasjonens innholdet til datamaskinen eller en annen stasjon eller fortsette å bruke USB-stasjonen når Linux antivirus renser det.

Hint

  • Ulike Linux-distribusjoner har et annet utseende til dem, men de alle opererer det samme. Live cd kjøre av CD-stasjonen uten å installere noe på datamaskinen, som fungerer som en buffer mellom stasjonen og datamaskinens viktig maskinvare. Viruset i USB-stasjonen vil ikke være i stand til å utføre i et miljø der det ikke ble opprettet.
  • Vær oppmerksom på hvor du bruker USB-stasjonen siden anskaffe et datavirus er ganske enkelt. Prøv ikke å dele USB-stasjoner mellom delte maskiner som de i en Internett-kafé og din egen personlige datamaskin. Og prøver alltid å bruke up-to-date antivirus programvare for å holde datamaskinen og dataene trygge.