Slik viser to websider på samme tid på en skjerm

March 14 by admin

Slik viser to websider på samme tid på en skjerm


I dagens moderne verden av informasjon og teknologi, har World Wide Web blitt en uunnværlig del av livet. Muligheten til å vise mer enn én nettside på samme skjerm lar deg sammenligne to sett med data. For mange elektroniske søknader, har en annen nettside åpen ved siden av hverandre på den samme skjermen bidrar til å øke produktiviteten.

Bruksanvisning

1 Åpne din foretrukne nettleser og skriv inn en webadresse i adresselinjen. Trykk på "Enter" -tasten for å "surfe" til den første ønsket nettsted. Noen eldre versjoner av nettlesere har også en Go-knappen ved siden av nettadressen i verktøylinjen øverst i nettleseren.

2 Klikk på "File" -menyen og velg "Nytt vindu". Pass på at du velger "Nytt vindu", og ikke "Ny fane". Noen nettlesere har et ikon på verktøylinjen som også bringer opp et nytt vindu. Når det nye nettleservinduet vises, skriver en annen web-adresse i adressefeltet. Bytt mellom vinduer ved å klikke på de respektive ikonene på oppgavelinjen, vanligvis nederst på skjermen. Windows og kategoriene er ofte forvirret, men faner er det ikke mulig å se to nettsider samtidig.

3 Klikk på knappen med den lille plassen i øverst til høyre på en av web nettleservinduer. Beveg musen over kanten av vinduet før det ser ut som to piler som peker i motsatt retning. Klikk på den og dra kanten til midten av skjermen. Gjenta på det andre vinduet, og klikk deretter på toppen og dra det til den andre siden av skjermen slik at vinduene er side ved side.

Hint

  • Du kan også åpne nye vinduer ved å høyreklikke på en fane i din nåværende vinduet og velge "Åpne i nytt vindu" alternativet.
  • Per desember 2009, de mest populære nettlesere er Internet Explorer, Firefox eller Mozilla, Google Chrome, Safari og Opera. Se på de alternative nettlesere i Resources for en mer omfattende liste over alternativer.
  • Du kan også åpne flere faner i nettleseren fra "Fil" -menyen hvis du velger "Ny fane". Dette gjør at du kan ha mer enn en nettside åpen, selv om du ikke kan justere dem for å se dem på samme tid.
  • Mange mobile nettlesere for mobiltelefoner eller PDA-er det ikke mulig å ha flere vinduer åpne samtidig.

Related Articles