spyware Laws

Spyware er data parasitter som er installert uten eierens viten eller samtykke. Spyware har en overflod av teknikker for å infiltrere datamaskinen: gjennom åpne spam e-postvedlegg, peer-to-peer fildelingsnettverk, trojanere og direktemeldingsprogrammer. Den primære hensikten med spyware er å spionere på din PC aktivitet, samle sensitiv informasjon som brukernavn og passord til din nettbank-kontoer, sensitiv privat informasjon og web surfing vaner. Noen programmer genererer irriterende pop-ups om du er online eller ikke, og noen spesielt farlige spionprogrammer gir en hacker full tilgang til datamaskinen.

juridisk Spionvare

Noen typer spyware, men infisere datamaskinen lovlig. De fleste av disse programmene kommer som en del av en samlet pakke med lovlig programvare. Når du laster ned pakken den kommer med en lisensavtale som er så lang at de fleste brukere ikke engang lese den, og klikk på "Godta". Selv de som leser det trenger advokater for å forstå hva den sier. Derfor klikker de på "Godta" også. Dette er grunnen til at mange spyware utviklere argumentere for legitimiteten av sine handlinger. Dessuten er det mange legitime spyware produsenter som overvåker forretningsnettverk, og er installert for kontrollformål av eiere.

I-SPY loven

Den amerikanske Representantenes hus vedtok I-SPY loven eller Internett Spyware Prevention Act of 2005. Det tilsier at bruk av spyware å samle inn personlig informasjon uten brukerens viten er kriminelle og utviklerne kan bli bøtelagt og / eller fengslet. Personopplysninger er definert som fornavn og etternavn, hjemme eller andre fysiske adresser, e-postadresser, telefonnumre, personnummer, skatt identifikasjonsnummer, førerkortnumre, pass tall, andre offentlige utstedt identifikasjonsnumre, kredittkortnummer, bankkonto tall og passord eller adgangskoder forbundet med kredittkort eller bankkonti. Men denne regningen ikke gjelder for statlige etater som trenger å samle inn informasjon til de nasjonale sikkerhetsspørsmål. Dessverre, som i 2009, loven har ikke blitt en lov.

SPY BLOCK loven

Også i 2005, det amerikanske Senatet komité for Commerce, Science, og Transport bestått SPY BLOCK loven, eller programvareprinsipper gir bedre nivåer av forbrukernes kunnskap loven. Denne regningen vedtatt i komiteen, men ble aldri lov. Den forbyr programvare som gir uautorisert tilgang til en brukers datamaskin, genererer annonse pop-ups og samler inn personlig informasjon, noe som gjør disse aktivitetene ulovlig uten å gi det formål av programvaren før installasjonen. FTC og statlige advokat generaler ville være håndhevere.

Den SPY ACT

Representantenes hus vedtatt The Spy Act, sikkert beskytte deg mot Cyber ​​Trespass i 2004. Den forbyr innsamling av personlig informasjon, uautorisert kontroll over brukerens datamaskin til å sende spam til andre datamaskiner eller å delta i skade andre datamaskiner, endre brukerendringer, omdirigering til falske nettsteder, keylogging og deaktivering av antivirus eller antispyware programvare. Lovforslaget aldri passert Senatet, skjønt.

statlige lover

Flere stater som Iowa, Washington og California, har vedtatt lover som gjør spyware ulovlig hvis det er installert uten brukerens viten eller samtykke. Californias Consumer Protection Against Computer Spyware loven, som ble en lov i 2005, forbyr installasjon av programvare på brukerens datamaskin for å bruke den til utrolig endre innstillinger, inkludert en brukers hjemmeside, standard søkeside eller bokmerker. Det kriminaliserer samlingen, gjennom bevisst villedende måte, av sensitiv privat informasjon gjennom tastetrykk-logging og sporing besøk på nettstedet. Loven slår fast at brukerne må varsles av den tiltenkte installasjon og formålet med spyware.

Konklusjon

Dermed gjeldende lover beskytte forbrukerne bare mot spionprogrammer som kommer inn på datamaskinen din uten din viten. Men det er en enorm mengde spyware som installeres med brukernes samtykke. Dette er grunnen til antivirus og antispyware-produkter er en viktig del av datamaskinens sikkerhetsbeskyttelse, og kan ikke bli neglisjert, for datamaskinens sikkerhet.