SSL Internet Protocol

Secure Sockets Layer (SSL) er en mye brukt protokoll for å sende krypterte data mellom en klient og en server. En sikker tilkobling er angitt med en hengelås-ikon i adressefeltet i nettleseren, eller med "https" i adresse selv.

Secure data

SSL gir muligheten til å sende krypterte data som ikke kan leses av alle, men klienten og serveren. Hvis en datamaskin fanger opp data kryptert med SSL, kan det verken forstår eller dekryptere data uten offentlige og private nøkler som brukes av klienten og serveren for å kryptere dataene før sending.

sertifikater

Et SSL-sertifikat forteller en brukers nettleser om nettstedet. Den inneholder informasjon om eierens navn, e-post, ulike ID-er og identiteten til den tredjepart som sertifisert sertifikatet. Sertifikater som er autorisert av kjente sertifikatutsted gi et høyere sikkerhetsnivå.

Hvor er den brukt?

Mange e-handel nettsteder bruker SSL som en måte å beskytte sensitive brukerdata under transaksjoner. Nettsteder som omhandler sensitive data, for eksempel offentlige, høyskole og kommersielle byråer nettsteder, beskytte brukerens identitet og privat informasjon ved hjelp av kryptering.

Private og Delt SSL

Private SSL krever et nettsted for å bruke en dedikert IP-adresse og kjøpe et SSL-sertifikat. Delt SSL kan oppnås gjennom en web host. En nettside ved hjelp av delt SSL vil bruke det samme sertifikatet som web vert, og sannsynligvis det samme som andre nettsteder ligger ved den verten.

Utvikling

SSL ble opprinnelig utviklet av Netscape i 1994 som en metode for å sende krypterte data mellom en klient og en server, uavhengig av nettleser og operativsystem som brukes av en av datamaskinene.