Stakk piksler i Utility for Mac

Stakk piksler i Utility for Mac


Før dagene av LCD-skjermer, tube-baserte sett, eller CRT, utviklet et fenomen som kalles burn-in. Selv slått av, disse settene viste figurer av skjermelementene som dukket opp kontinuerlig under bruk av datamaskinen, for eksempel menyer og vinduspartier permanent. CRTer kan ha falt fra, men LCD-skjermer vise sine egne utholdenhet atferd. Døde piksler aldri aktivere det hele tatt. Noen piksler stick viser en farge, i stedet for å endre farger hele tiden etter hvert som skjermen endringer i innholdet. Annet enn å erstatte skjermen, det eneste løpet av handlingen er å bestemme plasseringen av stakk piksler og forsøke å unstick dem.

fast piksler

En LCD-skjerm pixel blir sittende fast når det ikke endrer farge. En fast pixel viser en enkelt farge, ikke fargen som hører til i sin lille del av skjermen. Det er mottatt en konstant strøm av instruksjonene for å skifte til andre farger, men i motsetning til fungerende piksler, er fast pixel ikke betaler oppmerksomhet. Derimot, døde piksler ser svart fordi de aldri aktivere. Deres liten del av skjermen er slått av.

Diagnostisering fast piksler

Spesielt på store LCD-skjermer, kan stakk piksler være vanskelig å få øye på; de er det digitale motstykket til en nål i en høystakk. For å finne dem, må du se dem i motsetning til de farger som vises av sine naboer. Macintosh freeware og shareware verktøy lette oppgaven med å finne døde og stakk piksler ved å bytte mellom en sekvens av solide farger over hele skjermen. Stakk piksler skiller seg ut mot et hav av rødt, grønt, blått, svart, hvit, grå, cyan, magenta eller gul.

Fikse fast piksler

Noen PC-brukere hevder at de har vært i stand til å rehabilitere en fast pixel ved å forsiktig masserer sin bestemt sted på skjermen. LCD-skjerm flater utgjør en "ikke alle-touch" sone, så denne taktikken utgjør en høy risiko for skade på overflaten av skjermen og levedyktigheten til området der du legge press. I stedet, støtteprogrammer raskt slå alle pikslene på skjermen fra en farge til en annen, ofte lykkes i å overtale din fast pixel for å gå tilbake til arbeidet.

Typer Utilities

Pixel fixers kjøre i to forskjellige moduser. Noen freeware Java-baserte løsninger last fra en web-kobling og krever en Internett-forbindelse for å holde dem i gang. Andre alternativer installere på og kjøre fra din Mac. Noen freeware produkter behandle bare skjermen området utenfor menylinjen, men tilbyr en betalt oppgradering som utøver hele skjermen. Fremdeles andre produkter tilbyr en rimelig enbruker-lisens og en mer-dyrere versjon beregnet for full anvender.