Telefon og Internett-sikkerhet for barn

Telefon og Internett-sikkerhet for barn


Holde barna trygt er første prioritet i livet ditt som en forelder, en rolle som ikke slutter med hus telefonen, mobiltelefonen og Internett. Selv om både telefoner og internett kan bidra til å forbedre livene til dine barn, kan de også utsette barna for nye trusler også. Lære å nøytralisere disse farene kan hjelpe foreldre til å ivareta sikkerheten for barna sine.

Hjem Telefon Sikkerhetstips

Hvis du lar ungen til å svare på hjemmetelefonen, sørg for at barna vet hvem som er på den andre linjen. FBI anbefaler foreldre benytter en Caller ID-tjenesten (fra telefonselskapet) som vil hjelpe deg så godt som barnet identifisere hvem som ringer ditt hus.

Ifølge "A Parent Guide til Internet Safety" av FBI, vil noen barn rovdyr bruke en anonym tall (som ikke vil dukke opp på en Caller ID) eller til og med gratis 800-nummer i et forsøk på å etablere eller opprettholde kontakt med barnet ditt . For å beskytte barna, bør foreldrene også vurdere å legge en samtale blocker, som kan brukes til å avvise mistenkelige telefonnumre fra å kontakte huset.

Sikkerhetstips for Basic mobiltelefoner

Hvis du tillater barna å bære en grunnleggende mobiltelefon (også kjent som en funksjon telefon), bør du være klar over hvem barna snakker med, samt tekstmelding (også kjent som SMS).

Den "National Center for Missing og Exploited Children" (eller NCMEC) anbefaler at foreldre bør overvåke deres mobiltelefon regning for å se hvem deres barn er enten snakke med eller tekstmeldinger. Senteret foreslår også at du lærer barna å ta kontakt med noen i myndighet (som en politimann) hvis de blir truet eller om de er får uanstendige bilder eller tekst (også kjent som "sexting") fra en annen person.

Du bør også lære barna å unngå å sende ut personlig informasjon (som bilder, videoer eller tekst) av seg selv til fremmede, som kan bruke denne informasjonen til å enten utsette eller flau barnet ditt.

Sikkerhetstips for Smart Phones

Selv om smarte telefoner har flere funksjoner enn en enkel mobiltelefon som GPS-navigasjonsprogramvare, spill og sosiale nettverk, bør du være oppmerksom på at noen av disse programmene kan potensielt true barnet ditt.

Etter samråd med smart telefon manualen, bør du deaktivere all programvare som automatisk vil kringkaste plasseringen av ungen din via GPS på en offentlig Internett-kart, som i henhold til "TIME" kan lett bli lagt ut på en nettside fremhever barnets posisjon til fremmede jorden rundt.

Du bør også lære barna å unngå å kommunisere med fremmede via sosiale nettverk, chat-programmer eller spill på smarttelefonen, samt instruere barna til å informere deg eller en voksen du stoler på om de mottar upassende meldinger (eller bilder) gjennom ulike smarttelefonprogrammer.

Noen smarte telefoner har foreldre filtre som du kan bruke til å hindre barna fra å laste ned programvare som kan true barna.

Internett Sikkerhetstips For The Home

Ifølge "On Guard Online" (en regjering ressurs for foreldre), bør du plassere en datamaskin med Internett hvor barnet skal ha tilgang til deg selv eller en annen voksen du stoler på.

Du bør også ha tilgang til barnas online-kontoer på ulike sosiale nettverk, blogger, e-post og chat-programmer, samt overvåke hvem barna kontakt og kommunisere med på nettet. Mange sosiale nettverk, blogger og chat-programmer har personverninnstillinger kan konfigureres for å hjelpe deg begrense hvem som kan se og snakke med barnet ditt.

Siden barna kunne laste ned ondsinnet programvare på nettet (enten det er fra barnet rovdyr, fremmede eller venner), bør du kontakte en dataekspert for å få hjelp om hvordan du oppretter begrensede tillatelser rettigheter for barna. Du bør også vurdere å installere Internet filtrering programvare samt anti-virus programvare for å blokkere og fjerne upassende materiale som dine barn kan snuble over nettet.

Internett sikkerhetstips for utenfor hjemmet

Hvis du lar barnet ditt til å få tilgang til Internett fra en offentlig datamaskin (enten i et offentlig bibliotek, på skolen eller på en venner huset), bør du finne ut hva sikkerhetstiltak er på plass for å bidra til å holde barna trygge.

Barnet bør også informeres om at du sender informasjon til fremmede på nettet er farlig, og for å unngå å snakke med noen som gjør dem føler ubehag samt usikre.

Ifølge psykolog Tanya Byron (som ble intervjuet av BBC) barn skal instrueres til ikke å gi ut personlig informasjon om seg selv, samt stenge alle som de føler er truende dem eller sende barnet upassende innhold.

Du bør også lære barnet ditt til å kontakte deg (eller en voksen) umiddelbart hvis de føler seg truet, og om nødvendig bør du kontakte relevante myndigheter om barnet ditt får utuktig innhold.