Test Plan for en database

Test Plan for en database


En database testplan kan dekke forskjellige ting avhengig av scenario. En full database migrasjon vil kreve et bredt alt test. En endring til et enkelt program kan kreve en detaljert analyse av data i noen få bord.

Opptreden

En ny database, eller en stor endring i en gammel en, krever vanligvis en ytelsestest. På det enkleste nivået, kan dette innebære å kjøre noen av dine største transaksjonene eller rapporter. En større database med en større endring kan innebære å bruke automatiserte testverktøy for å utfordre systemet med en mengde av komplekse data.

funksjonalitet

Etter en vandring eller programendringer, er det viktig å være oppmerksom på om søknaden kan fungere. Kjør gjennom et sett av transaksjoner designet for å trene de områdene der endringene skjedde.

Integritet

Bygg for å teste dataintegritet. Kjør transaksjoner mot databasen, og deretter bruke spørringer for å sjekke dataene blir opprettet, slettet og oppdatert riktig. Mens ytelse og evne til å arbeide i et system er viktig, er det dataintegritet problemer som kan ligge skjult i flere måneder som forårsaker mest kvaler på slutten.

tilkoblinger

Test tilkoblinger fra andre systemer som har tilgang til databasen. Sørg for at databasen kontoer de bruker er funksjonelle. Noen enkle spørsmål eller transaksjoner fra disse eksterne systemer vil være nok.

metrics

Med noen test plan, er den viktigste delen at den finnes. Bestemme på forhånd hva som skal måles, og hvor det skal måles. Endringer kan alltid gjøres, og ytterligere tester kan utføres.