The Best Virus Protection for en datamaskin

Hvis du har brukt enda litt tid på å lese om datamaskiner, er du mest sannsynlig klar av datavirus og den skade som de kan forårsake. Du har sikkert også hørt om antivirusprogrammer og lurte på hvordan du velger den beste løsningen for å beskytte datamaskinen. Velge en antivirusløsning kan være forvirrende, men når du holder noen grunnleggende krav i tankene, kan det være mulig å raskt velge den som passer best til dine behov.

Gratis vs Pay

Selv om mange antivirusløsninger koster penger, noen er gratis for ikke-kommersiell bruk. For hjemmebrukere, leverandører av disse antivirusløsninger forsøke å gjøre sine produkter mer overbevisende, og tjene penger gjennom salg av oppgraderte versjoner eller gjennom gebyrbasert teknisk støtte. En gratis antivirusprogram er ikke nødvendigvis verre enn en som du må betale. Faktisk har uavhengige selskaper som CNET vurdert mange gratis antivirusløsninger ganske høy. Kvaliteten på den tekniske støtten som du får er ofte den faktoren som skiller fri programvare fra programvare som du må kjøpe; du bør ikke forvente en rask svar på spørsmål du måtte ha om en antivirusløsning som du ikke betale. Også, bli advart om at "gratis antivirus-programvare" kan noen ganger være skadelig programvare. Hvis du ser et popup-vindu mens du surfer på nettet som forteller deg at datamaskinen er infisert, og at du må laste ned et program for å løse problemet, lukke vinduet umiddelbart. Denne typen "gratis antivirus-programvare" er nesten alltid et virus i seg selv. Se etter en anmeldelse fra en klarert uavhengig kilde før du velger noen antivirusløsning for datamaskinen.

Spesielle funksjoner

Undersøk funksjonene til hver antivirusløsning før du velger den som er riktig for deg. Mange antivirusprogrammer er faktisk fulle Internett-sikkerhet suiter, som inneholder elementer som e-post spam-filtrering, en software brannmur og foreldretilgangskontroller for å holde barna fra å vise tvilsom materiale. Avhengig av sikkerhetsprogramvare som du bruker i øyeblikket, kan du oppleve at en full Internet Security Suite dekker dine behov bedre enn et program som bare gir virusbeskyttelse. I tillegg, før du kjøper eller laster ned en antivirusløsning, les om den metoden som den bruker til å oppdage nye trusler. Virus ofte gjør mest skade i de første dagene etter at de er sluppet ut i naturen, på grunn av tiden det kan ta før de virus oppdages av antivirus-programvare. Hastigheten som et antivirusprogram kan oppdage og eliminere et nytt virus kan ofte være mer verdifullt enn noen særtrekk.