The Invention of First Hovedkort

The Invention of First Hovedkort


I hjertet av datamaskinen ligger sentralt nexus som forener alle de andre biter og stykker av maskinvare i en enkelt teknologisk styrke. Det er hovedkortet. Alle andre komponenter i datamaskinen din, og alle dine porter, plugge inn i hovedkortet, eller er direkte integrert i den. Dette fullskala samlingen av databehandlingsfunksjoner utviklet seg over tid, en prosess som begynnelsen markerte begynnelsen på hovedkortet selv.

før Hovedkort

Hovedkortet, noen ganger kalt "hovedkortet", har en gradvis historie. Snarere enn å være oppfunnet som et helt nytt stykke teknologi, det oppsto fra en enklere form for kretskortet kalles en bakplanet. Du kan tenke på en bakplan som et hovedkort med ingenting på det. Før 1980-tallet, datamaskinprodusenter installert hver enkelt komponent av en datamaskin til sin egen kretskortet, og plugget disse styrene til et bakplan, som fungerte som den vanlige koblingen knytte alle delene sammen til en fungerende datamaskin.

først Hovedkort

IBM Personal Computer kjennetegnet det første hovedkortet slik vi kjenner det, selv om IBM kalte det en "plan". Det holder til datamaskinens CPU og RAM, gitt lyd samt mange andre funksjoner, som følger med porter for tastatur og kassett, og hadde ekspansjon spor for tilleggskort, samt et system kalt en buss for å administrere disse informasjonsflyt. Lansert i 1981, den opprinnelige PC, med sin enkelhet og åpenhet, satte standarden for mange maskinvarespesifikasjoner i "IBM-kompatible" datamaskiner - nå ofte bare kalt "PC" - i årene som kommer.

Fra bakplan til Hovedkort

Hovedkort beholde funksjonen til et bakplan ved å levere et felles kretskort med utvidelsesspor for datterkort. De går utover bakplan i at hovedkort har du i det minste, onboard sentral behandling, hukommelse, strømstyring, en inngang / utgang panel for eksterne enheter som tastatur, og alle elektriske baner nødvendig at informasjon flyter mellom CPU, harddisk, tastatur og alt annet. Fra og med IBM PC, produsenter begynte å integrere disse komponentene på bakplan i 1980 som teknologiske fremskritt har gjort det økonomisk attraktivt - samt tiltalende fra en teknisk ståsted - å kombinere flere funksjoner på et enkelt bord.

hovedkort dag

I dag kan hovedkort lett gi alle databehandling funksjonene du trenger for å kjøre en datamaskin - inkludert grafikk prosessering, lydprosessering og nettverkstilkobling. Noen hovedkort utelate visse funksjoner med en forventning om at brukeren vil installere et dedikert kort for det, for eksempel en gamer som ønsker å bruke et dedikert grafikkort. Uansett, har dagens hovedkort kommet en lang vei fra sine bakplan forfedre - utvikler seg fra det som var i hovedsak tomme brett med spilleautomater, til selvstendige datamaskiner der du ikke trenger å legge et enkelt kort.