TIFF konvertering til JPG

Den Tagged Image File Format (forkortet TIFF) er et filformat for lagring av bilder på en datamaskin, populær blant fotografer og Apple Macintosh-eiere. TIFF har en fil forlengelse av enten TIF eller TIFF. Fordi dette formatet lagrer avansert pikselinformasjon, TIFF filstørrelser er generelt større enn sine tilsvarende JPEG (Joint Photographic Experts Group) filer. Det er ikke lett å overføre TIFF-filer via e-post fordi de tar lang tid å laste opp, og på grunn av filstørrelse begrensninger satt av e-posttjenester. I dette tilfelle er det nødvendig å omdanne de TIFF-filer til JPEG ved å komprimere og å redusere bildekvaliteten og dermed redusere filstørrelsen.

Bruksanvisning

1 Høyreklikk på TIFF filnavnet, hold musen over "Åpne med" og klikk på "Paint" for å åpne filen med Windows Paint. Hvis "Paint" alternativet er ikke tilgjengelig blant alternativene, klikk på "Velg program," finn Paint programvaren og klikk på "OK" -knappen.

2 Klikk på "File" -menyen, klikk "Lagre som ..." fra rullegardinlisten.

3 I "Lagre som type" drop-down listen, velg "JPEG" alternativet. Skriv inn et navn for den nye JPEG-filen i "File name" tekstboksen, for eksempel "newfile."

4 Velg et lagringssted i "Lagre i" menyen, for eksempel "Desktop" og klikk på "Lagre" -knappen for å fullføre fillagring prosessen.

5 En ny JPEG-fil vil vises på skrivebordet, navngitt som "NewFile.jpg." Denne filen vil bli komprimert, mindre og av en lavere bildekvalitet enn den opprinnelige TIFF-fil.

6 Dobbeltklikk på "NewFile.jpg" og kontroller at den viser det samme bildet som den opprinnelige TIFF-fil. Hvis filen ikke åpnes, og deretter prøve konverteringsprosessen filen på nytt.