Tips for å finne bilder på internett

Tips for å finne bilder på internett


Med all tilgjengelig informasjon på nettet, kan det være vanskelig å finne akkurat det du leter etter. Denne oppgaven kan bli enda mer skremmende når vi leter etter bilder, siden du egentlig spør en datamaskin for å finne bilder som er relatert til den teksten du skriver inn som søkeord. Likevel, å vite hvordan du skal søke etter bilder kan forbedre sjansene for suksess.

Enkelt søk

De fleste søkemotorer som Google, Yahoo og Ask gi et "bilde søk" alternativet, så start med overskriften til en av disse søkemotorene. Skriv inn hva du leter etter. Hvis du vil ha et bilde av en papegøye, ikke søke etter "fugl". Søke spesielt etter "papegøye", eller enda bedre for "blå papegøye" eller "rød papegøye" avhengig av hvilken farge papegøye du vil finne et bilde av.

Avansert søk

For en ultra spesifikke søk, kan du prøve Googles Avansert bildesøk verktøyet. Her kan du angi hvilke søkeord du skal søke etter, samt hvilke søkeord du skal unngå. Andre nyttige ekstra inkluderer muligheten til å søke etter bilder med ansikter, utklipp eller bilder av en bestemt størrelse eller filtype. For eksempel, hvis du trenger et bilde for nettstedet ditt, vil en liten filstørrelse være ideelt. Hvis det er for print i et magasin eller publikasjon, vil du ha en høy kvalitet bilde som nødvendigvis vil være en større filstørrelse.

Creative Commons Images

Hvis du trenger et bilde for bruk på din nettside eller publikasjon, må du sørge for at du har rettigheter til å bruke den. Den opprinnelige artist eller fotograf kan ha fastsatt at du må betale for bildet, eller i det minste kreditere ham for å lage det. I Googles avanserte søk, velg "merket for kommersiell gjenbruk" under "bruksrettigheter." Eventuelle bilder funnet av dette søket vil være spesielt tilgjengelig for kommersiell bruk. Bruke et bilde som ikke er merket som sådan kan resultere i en rettssak.

Flickr

Når Google søker på Internett, søker det alt på Internett, og de fleste bildene ikke vil bli merket og nesten helt sikkert vil ikke ha noen informasjon om bruken. Flickr, derimot, stiller disse spørsmålene under opplastingen. Det betyr at den opprinnelige skaper er langt mer sannsynlig å ha spesifisert hvis et bilde kan anvendes.