Tips og triks for Datamaskiner og nettverk

Mange PC og nettverks aficionados vet tips og triks for å bruke når du jobber med maskinvare eller nettverk. Mange tips og triks kontrollere for svært spesifikke handlinger, og noen er bare interessant for de sakkyndige. Men er det noen tips og triks som alle kan bruke.

Dele mapper eller skrivere eller stasjoner

Tips og triks for Datamaskiner og nettverk

Fildeling er en av de grunnleggende funksjonene i datanettverk.

Deling av filer, mapper og andre enheter er de tingene som gjør arbeidet med nettverk viktige og nødvendige. Det er noen triks du kan bruke til å dele denne informasjonen på systemet. Mappedeling kan oppnås gjennom en rekke enkle trinn.

I Windows 7, gå til Start og velg "Computer" og deretter finne filen eller mappen du vil dele, og velg det. Høyreklikk på elementet og velg "Properties" og gå til kategorien Deling. Klikk Del. Klikk "Legg til ..."; her kan du velge folk til å dele, som alle eller Administrator, og klikk deretter på "Del".

Hvis du vil dele en skriver eller en harddisk, må du følge den samme prosessen.

Feilsøking på datamaskinen nettverkstilkoblinger med Ping

Tips og triks for Datamaskiner og nettverk

Ping-kommandoen er en enkel kommando for å kjøre for å verifisere en nettverkstilkobling.

En av de vanligste problemene som oppstår i et nettverk er å avgjøre om du er faktisk på det nettverket. Hvis du bare bli med et nettverk for første gang, vil du bli bedt om å enten bli et domene eller en arbeidsgruppe. Men hvis du allerede er på et nettverk, og nå kan du ikke koble til andre datamaskiner eller enheter, må du avgjøre om en slik forbindelse er mulig.

Åpne opp kommandovinduet ved å gå til Start-> Kjør - ". Enter"> skriv "cmd" og trykk En sort vindu vises; som er kommandovinduet. Type "ipconfig / all" og trykk "Enter"; dette gir deg informasjon om nettverkskonfigurasjonen. Nettverket informasjon for datamaskinen er tilgjengelig, som IP-adresse, gateway-adresse og DNS-adressen. (Disse kan ha et utseende som 19.51.12.66.) Nå, for å finne ut om nettverkstilkoblingen finnes, skriv "ping" og DNS-adressen. Hvis du får fire svar, da har du en nettverkstilkobling; hvis ikke, har du problemer med nettverkstilkobling.

Computer filtyper

Tips og triks for Datamaskiner og nettverk

Filer og mapper er utpekt en spesiell måte.

En av de mest åpenbare og relevante deler av informasjonen er navnet på stedene. Spesielt filer og mapper hver har navn (selvsagt), men filene har også utvidelser. Dette er tre-bokstavkombinasjoner etter den perioden; for eksempel Word.exe. Word er filnavnet og exe er filtypen. Utvidelsen identifiserer familien av filer som filen tilhører. Word.txt er ikke det samme som Word.exe. Den første er en tekstfil som kan inneholde informasjon. Den andre er en kjørbar som kan starte Word-programmet.

Windows kan skjule utvidelser av filer, noe som gjør det vanskelig å identifisere hva filen er. For å komme rundt dette, i Windows 7 og XP, klikker du Start og klikk på "Computer" eller "Min datamaskin". Øverst meny, gå til "Verktøy". Klikk på "Mappealternativer", "Vis" og fjern haken "Skjul filetternavn for kjente filtyper". Du vil være i stand til å se utvidelser.